Ολλανδοί επιστήμονες, χρησιμοποιώντας βλαστοκύτταρα, κατάφεραν να κατασκευάσουν στο εργαστήριο κομμάτια από μυική μάζα, με σκοπό την δημιουργία του πρώτου εξ’ ολοκλήρου τεχνητού χάμπουργκερ! Ακούγεται πρωτοποριακό, ωστόσο υπάρχουν και πολλές επιφυλάξεις.
Στόχος των ερευνητών, είναι να αναπτύξουν έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο παραγωγής κρέατος. Σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στον Καναδά, ο καθηγητής Μαρκ Ποστ, από το συγκεκριμένο εργαστήριο, ανέφερε ότι το συνθετικό κρέας θα μπορούσε να μειώσει τις περιβαλλοντικές συνέπειες από την κτηνοτροφία, μέχρι και 60%. Όπως σημειώνει, κάτι τέτοιο θα απέφερε μεγάλο κέρδος, σε ό,τι αφορά τους φυσικούς πόρους.
Τα κομμάτια που έχουν κατασκευάσει μέχρι στιγμής οι επιστήμονες, έχουν ανοιχτό λευκό χρώμα και μοιάζουν σαν καλαμάρια. Στη συνέχεια, στην σύστασή τους θα προσθέσουν αίμα και τεχνητό λίπος, ώστε να δημιουργήσουν το πρώτο συνθετικό χάμπουργκερ μέχρι το επόμενο φθινόπωρο. Το δε κόστος κατασκευής του υπολογίζεται στις 400.000 ευρώ…
Πηγή: coolaristo.blogspot.com
Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη