Το 20% των Βρετανών, με καταθέσεις που ξεπερνούν τις 250.000 αγγλικές λίρες, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μεταναστεύσει στο εξωτερικό, σύμφωνα με έρευνα του τμήματος διαχείρισης περιουσίας του Lloyds Banking Group, η οποία δημοσιεύεται σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα. Κύριες αιτίες θεωρούνται η εγκληματικότητα, ο άσχημος καιρός και το υψηλό κόστος ζωής.

Η Βρετανία, η οποία αντιμετωπίζει τη χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων 50 ετών, πασχίζει να διατηρήσει την εικόνα μιας χώρας φιλικής και φιλόξενης για τους πλούσιους σε διεθνές επίπεδο παρότι αυξάνει τη φορολογία και μειώνει τις δημόσιες δαπάνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην έρευνα του Lloyds TSB International Wealth καταδεικνύεται ότι το 19% των πλούσιων Βρετανών σκέφτεται να μεταναστεύσει σε χώρες της Ευρωζώνης όπως η Γαλλία και η Ισπανία ή ακόμη πιο μακριά, στις Η.Π.Α., στην Αυστραλία, στη Νέα Ζηλανδία ή στον Καναδά.

«Είναι σαφές ότι μια σημαντική και μεγεθυνόμενη μειονότητα βλέπει ευκαιρίες και μια καλύτερη ποιότητα ζωής στο εξωτερικό. Η έρευνά μας καταδεικνύει πως ο αριθμός των πλουσίων ανθρώπων που εγκαταλείπουν το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να αυξηθεί τα επόμενα δύο χρόνια», τονίζει ο Νίκολας Μπόις Σμιθ, διευθυντής του συγκεκριμένου τμήματος.

«Σαφώς υπάρχει μια μεγεθυνόμενη μειονότητα που ανησυχεί για την προοπτική, τις υποδομές, το έγκλημα, τις αντικοινωνικές συμπεριφορές, τη φορολογία, τη γραφειοκρατία, και πιστεύει ότι υπάρχουν καλύτερες επιλογές στο εξωτερικό», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό όπως που έχει ενδιαφέρον είναι ότι πρόκειται για πλούσιους οι οποίοι ζουν στο Λονδίνο και είναι ηλικίας από 25 έως 34 ετών. Είναι άνθρωποι με μια καριέρα μπροστά τους, που επιδιώκουν να φύγουν, να βγάλουν χρήματα, να κάνουν πράγματα και να επηρεάσουν τον κόσμο, όχι απλώς άνθρωποι που συνταξιοδοτούνται και πάνε στη Γαλλία ή στην Ισπανία για τον ήλιο», επεσήμανε επίσης.

Εκτιμάται πως περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι στη Βρετανία έχουν πάνω από 250.000 αγγλικές λίρες σε καταθέσεις ή επενδύσεις εξαιρουμένων των ακινήτων. Περισσότεροι από τους μισούς εξ όσων ερωτήθηκαν, ανέφεραν την εγκληματικότητα και τις αντικοινωνικές συμπεριφορές ως τους λόγους που θα έφευγαν, ενώ σημείωσαν επίσης τον άσχημο καιρό και το υψηλό κόστος ζωής.

Διαβάστε επίσης:
Αποκαλυπτικά στοιχεία για τις φοροαπαλλαγές στη Βρετανία, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Απριλίου 2012, 04:27

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης