Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, που έφθασε σήμερα στη Μέση Ανατολή για την τέταρτη επίσκεψή του στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη, προσπαθεί να διασκεδάσει τον υφέρποντα σκεπτικισμό και να αναβιώσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες που έχουν παγώσει εδώ και σχεδόν τρία χρόνια.

«Γνωρίζω επαρκώς την περιοχή αυτή για να ξέρω ότι υπάρχει εδώ σκεπτικισμός και σε ορισμένες περιπτώσεις και κυνισμός υπήρξαν χρόνια πικρίας και απογοήτευσης», παραδέχτηκε ο Κέρι κατά την έναρξη των συνομιλιών του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αλλά ελπίζουμε ότι όντας μεθοδικοί, προσεκτικοί, υπομονετικοί, ακριβείς και πείσμονες, μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά», πρόσθεσε.

«Πάνω απ’ όλα, θέλουμε οι ειρηνευτικές συνομιλίες να ξαναρχίσουν με τους Παλαιστίνιου», δήλωσε από την πλευρά του ο Νετανιάχου. «Είναι κάτι που θέλουμε, κάτι που εσείς θέλετε και που ελπίζω ότι και οι Παλαιστίνιοι θέλουν», δήλωσε αναφερόμενος προφανώς στον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος δέχτηκε τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας το απόγευμα στη Ραμάλα, στη Δυτική Όχθη.

Ο Αμερικανός στρατηγός Τζον Άλεν, πρώην επικεφαλής της διεθνούς συμμαχίας στο Αφγανιστάν, είναι «εδώ στην περιοχή για να συνεργαστεί με τους ομολόγους τους σε θέματα ασφάλειας», σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης