Χρειάστηκε να περιμένει 23 ολόκληρα χρόνια προκειμένου να πραγματοποιήσει το πρώτο της ταξίδι στο εξωτερικό. Η Aung San Suu Kyi, εμβληματική μορφή της Αντιπολίτευσης στη Μιανμάρ, παρέμεινε για αρκετά χρόνια σε κατ’ οίκον περιορισμό στο σπίτι της στην οικονομική πρωτεύουσα, Γιανγκόν, σε μια προσπάθεια του στρατιωτικού καθεστώτος να διατηρήσει με τη βία την εξουσία.

Ωστόσο, στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που προωθεί εδώ και περίπου 1,5 χρόνο η μεταβατική κυβέρνηση του προέδρου, Thein Sein, προκειμένου να επιτευχθεί το «άνοιγμα» προς τη διεθνή κοινότητα, το ταξίδι στην Ταϊλάνδη πραγματοποιήθηκε κανονικά για την επικεφαλής του κόμματος της Αντιπολίτευσης, «Εθνική Ένωση για τη Δημοκρατία» (NLD).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Aung San Suu Kyi θα δώσει το παρόν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στη Νοτιοανατολική Ασία, το οποίο διοργανώνεται στη γειτονική χώρα.

Γνώρισε την αποθέωση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διάσημη ακτιβίστρια και βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από το συγκεντρωμένο πλήθος, που την περίμενε υπομονετικά, στην αίθουσα αφίξεων του διεθνούς αεροδρομίου στη Μπανγκόκ.

«Αυτό το ταξίδι αποτελεί τμήμα της δουλειάς μου. Θα μείνω τέσσερις με πέντε ημέρες και θα επισκεφτώ έναν καταυλισμό προσφύγων», είχε τονίσει σε δηλώσεις της στο Associated Press, λίγο πριν επιβιβασθεί στο αεροπλάνο που θα την μετέφερε στην Ταϊλάνδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτιμάται ότι 130.000 πολίτες της Μιανμάρ παραμένουν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στην επικράτεια της ασιατικής χώρας, έχοντας εκδιωχθεί από τα σπίτια τους στη διάρκεια του στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Η διάσημη ακτιβίστρια αναμένεται να ταξιδέψει μέσα στον Ιούνιο στη Νορβηγία, όπου και θα παραλάβει το βραβείο Νόμπελ που της είχε απονεμηθεί το 1990 και στη συνέχεια να μεταβεί στη Βρετανία ως επίσημη προσκεκλημένη του πρωθυπουργού, David Cameron.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Μιανμάρ: Το ενεργειακό δοκιμάζει την ανεκτικότητα του Στρατού, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012, 00:14

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης