Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, έφθασε σήμερα στη Βεγγάζη, πόλη της ανατολικής Λιβύης, όπου πρόκειται να συναντήσει τον Μουσταφά Αμπντέλ Τζαλίλ, αρχηγό του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου, του πολιτικού οργάνου, δηλαδή, της εξέγερσης.

Ο κ. Νταβούτογλου έφθασε το πρωί στην πόλη, όπως ενημέρωσε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, τη στιγμή που η πτώση του Μουαμάρ Καντάφι μοιάζει πιο κοντά από ποτέ. Ο Τούρκος υπουργός, είχε δηλώσει την προηγουμένη μέρα πως «οι αλλαγές στη Λιβύη πρέπει να αποτελέσουν ένα μάθημα για όλους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Τουρκία, η οποία είναι και η μόνη μουσουλμανική χώρα στο ΝΑΤΟ, αναγνωρίζει το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο ως «το νόμιμο εκπρόσωπο του λιβυκού λαού». Ο κ. Νταβούτογλου δε, είχε ήδη επισκεφθεί ξανά στις 3 Ιουλίου τη Βεγγάζη.

Η θέση της Τουρκίας, ήταν υπέρ της αποχώρησης του Καντάφι από την εξουσία, όπως είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός Ερντογάν από τις αρχές Μαΐου, όταν και ζήτησε από το συνταγματάρχη να εγκαταλείψει τόσο την εξουσία, όσο και τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης