Οι Aρχές της Ταιλάνδης λένε ότι οι πλημμύρες έχουν ήδη αρχίσει να εισβάλουν στο βόρειο τμήμα του βοηθητικού αεροδρομίου της Μπαιγκόνγκ, γεγονός που αποτελεί ένα ακόμα σημάδι της ολοένα αυξανόμενης κρίσης που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 366 ανθρώπους, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών.

Τα νερά συνεχίζουν ακάθεκτα, ακυρώνοντας την Τρίτη πτήσεις στο αεροδρόμιο Ντον Μουάνγκ, το οποίο κυρίως χρησιμοποιείται για πτήσεις εσωτερικού, όπως άλλωστε συνεχίζει να αυξάνεται και η αβεβαιότητα για την ικανότητα της κυβέρνησης να προστατεύσει τα 9 εκατομμύρια πληθυσμού της πόλης. Εν τω μεταξύ ο Γινγκλούκ Σιναβάτρα, πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, δεν έχει ακόμα κυρήξει την πόλη σε κατάστση έκτακτης ανάγκης.

Δείτε το video…

Ήδη εκπρόσωποι αεροπορικών εταιρειών όπως ο Πητ Σαράσιν, εκτελεστικός διευθυντής της Nok Air CEO, ανακοίνωσε ότι όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις της εταιρείας προς το συγκεκριμένο αεροδρόμιο, θα έχουν ως τελικό προορισμό το αεροδρόμιο Σουβαρναμπούμι, το μεγαλύτερο αερολιμένα της χώρας.

Ένας αξιωματούχος της πολιτείας της Μπανγκόνγκ μάλιστα, παραδέχθηκε ότι το νερό έχει εισβάλει στο βόρειο τμήμα του αεροδρομίου, το οποίο και αποτελεί… έδρα της κρίσης πλημμύρας στην πόλη.

«Σκεφτόμαστε να το μετακινήσουμε. Θα το συζητήσουμε στη σημερινή μας συνάντηση», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ανακοινώθηκαν διακοπές

Και μέσα στις καταστροφές ήρθε και ένα ευχάριστο νέο για τους Ταϊλανδέζους, καθώς η κυβέρνηση ανακοίνωσε πέντε μέρες αργίας, από 27 έως 31 Οκτωβρίου, ως «ειδική γιορτή» για διάφορες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, περισσότεροι από 2 εκατ. άνθρωποι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα η μικρότερα προβλήματα λόγων των πλημμυρών της χώρας.

Πολλοί από τους πληγέντες έχουν ήδη εγκαταλείψει τις εστίες τους και εγκαταστάθηκαν σε μεγαλύτερο υψόμετρο προκειμένου να αποφύγουν νέες καταστροφές, τη στιγμή που οι αρχές τους καλούν να απομακρύνουν τα τιμαλφή τους σε ασφαλής από το νερό τοποθεσίες. Eπτά από της 50 περιφέρειες της πόλης έχουν χαρακτηριστεί υψηλού ρίσκου λόγω των πλημμυρών και πάνω από 640.000 ανθρώποι δεν μπορούν να προσέλθουν στον χώρο εργασίας τους, καθώς ολόκληρες βιομηχανικές περιοχές στη βόρεια Μπανγκόνγκ έχουν ουσιαστικά τεθεί «εκτός λειτουργίας» λόγω των καταστροφών.

Εταιρείες όπως η Sony και η Toyota αναγκάζονται να κλείσουν τμήματα των επιχειρήσεών τους, τη στιγμή που οι ζημιές εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 6 δισ. δολάρια.

Οι πλημμύρες, που χαρακτηρίζονται ως οι χειρότερες του τελευταίου μισού αιώνα στην ασιατική χώρα, έχουν ωθήσει πάνω από 100.000 ανθρώπους να αναζητήσουν ασφάλεια σε προσωρινά καταφύγια και άλλους 700.000 να αναζητούν ιατρική περίθαλψη.

Δείτε το video…