Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, χαρακτήρισε σήμερα ψέμα και «σκέτο παραμύθι» το δημοσίευμα της εφημερίδας The New York Times, σύμφωνα με το οποίο η Ρωσία πλήρωνε μαχητές Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν για να δολοφονούν Αμερικανούς στρατιώτες, αναφέροντας ότι το ζήτημα αυτό δεν τέθηκε σε επίπεδο ηγετών των δύο χωρών.

«Οι ισχυρισμοί αυτοί συνιστούν ψέμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου , σχολιάζοντας το εν λόγω δημοσίευμα και, αφού εξέφρασε την λύπη για το ότι τα τελευταία χρόνια διεθνούς κύρους ΜΜΕ όλο και πιο συχνά συναγωνίζονται να δημοσιεύουν σκέτα παραμύθια διακινδυνεύοντας να χάσουν το κύρος τους και την υπόληψη τους, είπε:

«Εάν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής οι ειδικές υπηρεσίες εξακολουθούν να υπάγονται στον πρόεδρο, τότε προτείνω να δείτε τις σχετικές δηλώσεις του προέδρου Τραμπ, ο οποίος είπε την άποψη του για τα δημοσιεύματα αυτά».

Στο ερώτημα αν τέτοιου είδους ζητήματα συζητήθηκαν μεταξύ των δύο προέδρων, ο Πεσκόφ απάντησε «Όχι».

Το δημοσίευμα

Η εφημερίδα The New York Times έγραψε την Παρασκευή ότι κάποιο τμήμα της ρωσικής στρατιωτικής κατασκοπείας παρότρυνε έναντι χρηματικής αμοιβής μαχητές Ταλιμπάν να πραγματοποιούν επιθέσεις κατά Αμερικανών που βρίσκονται στο Αφγανιστάν. Η εφημερίδα διαβεβαίωνε ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες παρουσίασαν σχετικό πόρισμα στον Τραμπ «πριν από μερικούς μήνες» και πως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, που είναι υπό την αρμοδιότητα του Λευκού Οίκου, συζήτησε το θέμα αυτό στα τέλη Μαρτίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει την Κυριακή ότι ουδέποτε ενημερώθηκε για παρόμοιες ενέργειες των ρωσικών στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών και επέκρινε το δημοσίευμα. Χθες, Κυριακή, έγραψε στο  Twitter ότι η αμερικανική κατασκοπεία θεώρησε αναξιόπιστες τις πληροφορίες αυτές, που φέρουν τους Ρώσους να κατέβαλαν χρηματική αμοιβή σε Ταλιμπάν για να δολοφονήσουν Αμερικανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν, εκτιμώντας ότι οι New York Times θα μπορούσαν να κατασκευάσουν και άλλο τέτοιο θέμα για τη Ρωσία για να αμαυρώσουν τους Ρεπουμπλικάνους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ