Πιλότος της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας προσγείωσε το αεροσκάφος του σε στρατιωτική βάση στη Βόρεια Ιορδανία και ζήτησε άσυλο από τη χώρα, μεταδίδουν τα διεθνή Μ.Μ.Ε., επικαλούμενα δηλώσεις Ιορδανών αξιωματούχων.

Νωρίτερα, η κρατική τηλεόραση της Συρίας είχε μεταδώσει ότι αγνοείται αεροσκάφος που χάθηκε από τα ραντάρ, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής αποστολής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιστατικό έρχεται τη στιγμή που ο Ερυθρός Σταυρός επιχειρεί να εκκενώσει την πόλη Χομς, εν μέσω συνεχιζόμενων εχθροπραξιών.

Χθες, η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού είχε ανακοινώσει ότι θα επιχειρούσε να εισέλθει στη Χομς, προκειμένου να βοηθήσει όσους άμαχους είχαν παγιδευτεί στη διάρκεια των συγκρούσεων, με τις κυβερνητικές και αντικαθεστωτικές δυνάμεις να εμφανίζονται διατεθειμένες να δεχθούν μία προσωρινή εκεχειρία.

Εν τω μεταξύ, έκκληση στη Μόσχα να σταματήσει την προμήθεια όπλων στο συριακό καθεστώς απηύθυνε ο Αραβικός Σύνδεσμος διά στόματος του Αχμέντ Μπεν Αλί, υπ’ αριθμόν δύο του Συνδέσμου, μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι χθες ρωσικό πλοίο που μετέφερε στη Συρία μαχητικά ελικόπτερα εντοπίστηκε στις ακτές της Σκωτίας από τις βρετανικές Αρχές, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να διακόψει την πορεία του.

Επιμέλεια: Χριστίνα Ρωμηού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης