Βίαιες μάχες σημειώνονταν σήμερα το απόγευμα κοντά στο Μπάνι Ουάλιντ, ένα από τα τελευταία προπύργια των πιστών στον πρώην ισχυρό άνδρα της Λιβύης Καντάφι, νοτιοανατολικά της Τρίπολης, ανακοίνωσε ο διοικητής των δυνάμεων των νέων αρχών της Λιβύης, ο οποίος είχε μόλις επιστρέψει από το μέτωπο.

Όπως δήλωσε ο διοικητής Αμπντάλα αλ Χζάμι, λίγες ώρες πριν από την εκπνοή αύριο της διορίας που έδωσαν οι νέες αρχές της χώρας στις δυνάμεις που είναι πιστές στον Καντάφι στην περιοχή αυτή να καταθέσουν τα όπλα «Βίαιες μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις μας και τους πιστούς στον Καντάφι γίνονται σε τομείς που βρίσκονται πολύ κοντά στο Μπάνι Ουάλιντ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενόψει της εκπνοής της διορίας αυτής, οι αντικαθεστωτικοί αποστέλλουν σήμερα ενισχύσεις. Αυτοκινητοπομπές που μεταφέρουν πυρομαχικά, όπλα και ενόπλους περνούν αδιάκοπα από την οδική αρτηρία που οδηγεί στο Μπάνι Ουάλιντ, ενώ και ασθενοφόρα πηγαίνουν σε περιοχές κοντά στην πόλη, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου στην περιοχή.

Το ΝΑΤΟ κατέστρεψε εξάλλου σήμερα δύο πυραύλους Scud που είχαν τοποθετηθεί μέσα σε υπόστεγο που εντοπίστηκε κοντά στο Μπάνι Ουάλιντ.

Επιμέλεια:Χρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης