Οκτώ ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν, σήμερα τις απογευματινές ώρες σε μία βάση του λιβυκού πεζικού, που απέχει 32 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας Τρίπολης, στην περιοχή Τάουρα, όπως μετέδωσε το Γαλλικό πρακτορείο επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες.

Οι μάρτυρες ανέφεραν ότι τις απογευματινές ώρες «ακούστηκαν τέσσερις μεγάλες εκρήξεις και μετά από λίγα λεπτά άλλες τέσσερις, από τα ανατολικά της πρωτεύουσας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Υπενθυμίζεται ότι το στρατόπεδο αυτό υπήρξε, το 24ωρο του Σαββάτου, ο πρώτος στόχος των επιδρομών της συμμαχίας, που πολεμά τις δυνάμεις που είναι πιστές στο καθεστώς του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι.

Αναφέρθηκε επίσης ένας άλλος βομβαρδισμός, τις απογευματινές ώρες, της περιοχής πολύ κοντά στο νοσοκομείο στην πόλη Μιζουράτα, από τις πιστές στον Καντάφι δυνάμεις. Η πόλη αυτή απέχει περίπου 200 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης. Την πληροφορία έδωσε ένας γιατρός του νοσοκομείου.

Ο γιατρός αυτός δήλωσε, μιλώντας στο Ρόιτερς, ότι ο βομβαρδισμός γίνεται με πυρά τεθωρακισμένων, «που έχουν λάβει θέσεις σε μικρή απόσταση από το νοσοκομείο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης