Χιόνια, παγετός και χαμηλές θερμοκρασίες συνθέτουν το σκηνικό της Ευρώπης τις τελευταίες μέρες. Πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν, ενώ άλλα αεροδρόμια έκλεισαν, προκαλώντας καθυστερήσεις και ταλαιπωρία σε χιλιάδες ταξιδιώτες.

Στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ πολλές πτήσεις δεν πραγματοποιήθηκαν εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης στην Ολλανδία. Σε ορισμένες περιοχές στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου το χιόνι έφθασε τα 30 εκατοστά, ποσότητα που έχει να πέσει στη χώρα από το 1979, σύμφωνα με την τοπική μετεωρολογική υπηρεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πυκνή χιονόπτωση προκάλεσε επίσης προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών, καθώς οι σιδηροδρομικές αρχές μείωσαν τα δρομολόγια των συμβατικών αμαξοστοιχιών και ακύρωσαν εκείνα της ταχείας.

Σοβαρά προβλήματα στις αεροπορικές συγκοινωνίες προκλήθηκαν και στη Γερμανία, όπου στα μεγαλύτερα αεροδρόμια παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις στις πτήσεις. Το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ, το τρίτο μεγαλύτερο της χώρας, το οποίο την Κυριακή έκλεισε για 12 ώρες εξαιτίας χιονοθύελλας, επαναλειτουργεί πλέον παρότι ακόμη δεν έχει καθαριστεί από το χιόνι ένας από τους διαδρόμους προσγείωσής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπολογίζεται ότι περίπου 8.000 με 10.000 επιβάτες καθηλώθηκαν στο αεροδρόμιο εξαιτίας του χθεσινού προβλήματος.

Στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης, ματαιώθηκαν περίπου 40 πτήσεις νωρίς σήμερα το πρωί, όπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία Fraport.

Την ίδια ώρα, κυκλοφοριακό χάος σημειώθηκε στην Κεντρική Ισπανία, κυρίως στις εισόδους προς την πρωτεύουσα Μαδρίτη, εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας που συνοδεύεται από χιονοπτώσεις. Η χιονόπτωση οδήγησε στο κλείσιμο δύο διαδρόμων προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης, ενώ στη διάρκεια της νύχτας, στην πόλη Μπούργκος, καταγράφηκαν θερμοκρασίες ακόμη και – 17 βαθμοί Κελσίου.

Τα προβλήματα δεν λείπουν ούτε στην Γαλλία. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία Meteo France εξέδωσε προειδοποίηση για σήμερα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα -χιόνι και πάγο- σε 18 διαμερίσματα ή περιοχές, ανάμεσά τους το Παρίσι και τα προάστιά του.

Στην Ιταλία, οι Αρχές του Μιλάνου έκαναν έκκληση στους πολίτες να μη χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους λόγω πάγου, ενώ συνεχίζεται η χιονόπτωση στα βόρεια και κεντρικά της χώρας.

Περισσότερα από 30 δρομολόγια τρένων από και προς το Μιλάνο ματαιώθηκαν, ενώ παρατηρήθηκαν και καθυστερήσεις.

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε σήμερα και στην Ουκρανία με αποτέλεσμα δεκάδες τρένα να καθηλωθούν και κεντρικές οδικές αρτηρίες να κλείσουν. Τέλος, στην Πολωνία, 42 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου εξαιτίας του πολικού ψύχους, με θερμοκρασίες που έφθαναν τους – 20.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης