Σομαλοί πειρατές κατέλαβαν ένα πλοίο ελληνικών συμφερόντων με 24 άτομα πλήρωμα, ενώ αυτό έπλεε από τη Βραζιλία με προορισμό τη Μέση Ανατολή.

Πρόκειται για το υπό σημαία Μάλτας «MT Ariana», το οποίο κατελήφθη στις 05:00 το πρωί ώρα Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε ναυτιλιακό στέλεχος, υπεύθυνος της κενυατικής πτέρυγας του προγράμματος συνδρομής προς τα περιπλέοντα πλοία στον Κόλπο του Άντεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια πηγή γνωστοποίησε ότι τα 24 μέλη του πληρώματος είναι ουκρανικής καταγωγής και πως είναι όλοι καλά στην υγεία τους, ενώ το πλοίο ανήκει στην ελληνική εταιρία «All Oceans» και τη διαχείρισή του έχει η εταιρία «Seven Seas Maritime», με έδρα το Λονδίνο.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι ένα βρετανικό φορτηγό πλοίο που έπλεε στον Ινδικό Ωκεανό κατελήφθη επίσης από Σομαλούς πειρατές.

Το όνομα του πλοίου δεν έγινε ακόμα γνωστό, ωστόσο οι πληροφορίες λένε ότι μετέφερε περίπου 35.000 τόνους σόγιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, πηγές των πειρατών ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν δύο πλοία, εκ των οποίων το ένα είχε αποπλεύσει από τη Βραζιλία με προορισμό το Ιράν.

Σύμφωνα τηλεφωνική επικοινωνία εκπροσώπου των πειρατών από τη βάση τους στην περιοχή Χαραντέρε με τα τοπικά ΜΜΕ, οι πειρατές «…κατέλαβαν δύο πλοία. Το ένα μετέφερε οχήματα. Το άλλο ενδεχομένως μετέφερε εμπορεύματα για Σομαλούς εμπόρους».

Άγνωστο παραμένει ακόμα εάν το δεύτερο πλοίο στο οποίο αναφερόταν ο εκπρόσωπος των πειρατών είναι το βρετανικό φορτηγό.

(Πρώτη καταχώρηση: 2 Μαΐου, 14:25)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης