Ανώτατος εκλογικός αξιωματούχος της πολιτείας του Νιου Τζέρσεϊ αποφάνθηκε ότι ο εννιά φορές Ολυμπιονίκης, Carl Lewis, δε μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για γερουσιαστής στην πόλη Ουίλινγκμπόρο, όπου και διαμένει, καθώς δεν έχει συμπληρώσει τα τέσσερα χρόνια συνεχούς παραμονής, απαραίτητη προϋπόθεση για να θέσει κάποιος υποψηφιότητα.

H γραμματέας της πολιτείας, Κim Guadagno, απέρριψε το αίτημα του 49χρονου αθλητή να θέσει υποψηφιότητα με το κόμμα των Δημοκρατικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο κ. Lewis δε διαθέτει ακόμα το δικό του σπίτι στο Νιου Τζέρσεϊ, δε ζει στο Νιου Τζέρσεϊ και δεν υποβάλλει τη φορολογική του δήλωση ούτε ψηφίζει εδώ, επομένως δεν έχει καμία σχέση με το Νιου Τζέρσεϊ», επισήμανε.

Ο Carl Lewis υπήρξε ένας από τους κορυφαίους αθλητές του στίβου, κατακτώντας τέσσερα χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1984 (100μ., 200μ., μήκος και 4×100μ.), δύο στη διοργάνωση της Σεούλ το 1988 (100μ. και μήκος), δύο στην Βαρκελώνη το 1992 (4×100μ. και μήκος) και ένα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996 (μήκος).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης