Η Ολλανδία είναι σε «κυβερνοπόλεμο» με τη Ρωσία, δήλωσε η Ολλανδή υπουργός Άμυνας, Ανκ Μπίγλεβελντ, μιλώντας την Κυριακή, στον σταθμό NPO.

«Ό,τι συνέβη είναι πραγματικά επικίνδυνο», δήλωσε η Μπίγλεβελντ, αναφερόμενη σε ένα περιστατικό τον Απρίλιο, κοντά στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW), στο οποίο, είπε η ίδια, εμπλέκονταν φερόμενοι αξιωματούχοι της GRU.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν ρωτήθηκε εάν η τρέχουσα κατάσταση μεταξύ των δύο χωρών θα μπορούσε να περιγραφεί ως «κυβερνοπόλεμος», η υπουργός απάντησε: «Ναι σε αυτή την περίπτωση».

«Άτομα προσπαθούν συνεχώς να παρεμβαίνουν με διάφορους τρόπους στη ζωή μας για να επηρεάσουν τη δημοκρατία μας. Πρέπει να ξεφύγουμε από την αφέλεια στον τομέα αυτόν και να λάβουμε μέτρα», δήλωσε η υπουργός.

Ο προϋπολογισμός της χώρας για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο έχει αυξηθεί, πρόσθεσε. «Επενδύουμε περισσότερα στις υπηρεσίες πληροφοριών ώστε να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι συμβαίνει και να λαμβάνουμε μέτρα εάν είναι απαραίτητο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μπίγλεβελντ τόνισε, ακόμη, πως η Ολλανδία έθεσε στη διάθεση του ΝΑΤΟ τους «κυβερνοστρατιώτες» της.

Στις 4 Οκτωβρίου, η Μπίγλεβελντ είχε ισχυριστεί ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας είχαν αποτρέψει μία φερόμενη κυβερνοεπίθεση από τη Μόσχα εναντίον του OPCW. Είχε δηλώσει, επίσης, ότι τέσσερις Ρώσοι με διπλωματικά διαβατήρια, που θεωρούνταν ύποπτοι για την απόπειρα πραγματοποίησης της επιχείρησης, είχαν απελαθεί από τη χώρα τον Απρίλιο.

Το εικαζόμενο περιστατικό είχε πραγματοποιηθεί στις 13 Απριλίου όταν οι φερόμενοι ως ύποπτοι πάρκαραν ένα αυτοκίνητο φορτωμένο με ηλεκτρονικό εξοπλισμό, έξω από τα κεντρικά γραφεία του OPCW στη Χάγη.

Η Μόσχα, απαντώντας, υποστήριξε ότι απουσιάζουν οι πραγματικές αποδείξεις και έκανε λίγο για «κατασκοπευτική μανία» στο πλαίσιο μίας «στημένης προπαγανδιστικής εκστρατείας εναντίον της Ρωσίας». Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι η ολλανδική ανακοίνωση προηγήθηκε της εναρκτήριας συνεδρίασης του OPCW, που θα μπορούσε να δημιουργήσει το «κατάλληλο πολιτικό υπόβαθρο» για να προωθηθούν ορισμένες πρωτοβουλίες.

Πηγή: Sputnik 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης