Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα δήλωσε σήμερα ότι η μερική αποχώρηση της Ρωσίας από τη Συρία είναι μια «θετική εξέλιξη» και εξέφρασε την ελπίδα ότι η απόφαση αυτή θα «επηρεάσει θετικά» τις διαπραγματεύσεις στη Γενεύη.

«Η ανακοίνωση από τον πρόεδρο Πούτιν την ίδια ημέρα με την έναρξη του νέου αυτού γύρου ενδο-συριακών συνομιλιών στη Γενεύη είναι σημαντική εξέλιξη, η οποία ελπίζουμε να επηρεάσει θετικά την πρόοδο των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στη συριακή σύγκρουση και για μια ειρηνική πολιτική μετάβαση στη χώρα» δήλωσε ο ντε Μιστούρα σε σχόλιό του το οποίο ανέγνωσε ο Άχμαντ Φάουζι, εκπρόσωπος του ΟΗΕ στην ευρωπαϊκή έδρα του διεθνούς οργανισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Φάουζι πρόσθεσε ότι ο ντε Μιστούρα ενημερώθηκε για τη ρωσική απόφαση χθες το βράδυ, λίγο πριν μιλήσει σε τηλεδιάσκεψη με το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Σήμερα είναι σημαντική ημέρα, είναι η συμπλήρωση πέντε χρόνων από την έναρξη της σύγκρουσης στη Συρία, είναι η 18η ημέρα της παύσης των εχθροπραξιών» ανέφερε ο Φάουζι τονίζοντας ότι η παύση των εχθροπραξιών είναι «εύθραυστη, ευάλωτη, αλλά γενικά τηρείται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης