Είναι ο εφιάλτης που καμία νύφη δεν θέλει να βιώσει. Όταν το φερμουάρ στο νυφικό έσπασε, η Τζο Ντου κόντεψε να πάθει νευρικό κλονισμό. Ελάχιστες ώρες πριν ενωθεί με τα δεσμά του γάμου με τον αγαπημένο της, βρέθηκε σε μια εξαιρετικά άβολη κατάσταση.
«Ήμουν τόσο χαρούμενος. Θέλω να βοηθήσω μέσα από την καρδιά μου τους Καναδούς» πρόσθεσε ο Ιμπραχίμ, ο οποίος εξασκούσε για 28 χρόνια το επάγγελμα της ράφτη μέχρι να αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη χώρα του λόγω της εμφύλιας σύρραξης που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2011
«Μέσα σε λίγα λεπτά έραψε το νυφικό τόσο καλά που δεν υπήρχε καμία διαφορά με το πώς αυτό ήταν πριν από τη ζημιά» θυμάται η φωτογράφος Λίντσεϊ Κάλτερ που απαθανάτισε το γεγονός.
«Ο Καναδάς είναι πλέον η πατρίδα μου»
Όπως τόνισε ο ίδιος σε δηλώσεις του στο CTV News, ήθελε να βοηθήσει, καθώς «ο Καναδάς είναι πλέον η πατρίδα μου».
«Ήμουν τόσο χαρούμενος. Θέλω να βοηθήσω μέσα από την καρδιά μου τους Καναδούς» πρόσθεσε ο Ιμπραχίμ, ο οποίος εξασκούσε για 28 χρόνια το επάγγελμα του ράφτη πριν αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη χώρα του λόγω της εμφύλιας σύρραξης που ξέσπασε τον Μάρτιο του 2011.
Η 26χρονη φωτογράφος μοιράστηκε την ιστορία αυτή με τους διαδικτυακούς της «φίλους» στο Facebook και τα likes έπεσαν… βροχή. Στο κείμενο που συνοδεύει τις φωτογραφίες, η Κάλτερ καλεί τους Καναδούς να ενισχύσουν οικονομικά την προσπάθεια που γίνεται για την υποδοχή περισσότερων προσφύγων από τη Συρία.
Ο Ιμπραχίμ Χαλίλ Ντούντου, μαζί με τη γυναίκα του και τα τρία παιδιά τους, χρειάστηκαν να περιμένουν 3 χρόνια στην Τουρκία μέχρι να βρεθεί η χώρα που θα τους υποδεχτεί. Τελικά, η λύση δόθηκε όταν ο επιχειρηματίας Τζιμ Έστιλ πλήρωσε τα έξοδα για 50 οικογένειες από τη Συρία (συμπεριλαμβανομένης και της οικογένειας του Ιμπραχίμ) προκειμένου αυτές να ζητήσουν άσυλο. Από τον Νοέμβριο του 2015, περίπου 30.862 Σύροι πρόσφυγες έχουν φθάσει στον Καναδά, την ώρα που η Βρετανία έχει θέσει ως στόχο να υποδεχτεί 20.000 έως το 2020 και οι ΗΠΑ 10.000 έως την 1η Οκτωβρίου.
«Είναι πολύ συγκινητικό. Νομίζω πως οι Καναδοί θέλουν να βοηθούν όταν βλέπουν ότι κάποιος έχει ανάγκη… Αισθάνομαι δέος για τις οικογένειες που καλωσορίζουν αγνώστους στα σπίτια και τις ζωές τους και εμπνέομαι από την ανθεκτικότητα του συριακού λαού. Είμαστε πραγματικά ευλογημένοι που έχουμε γεννηθεί εδώ…» τόνισε στο μήνυμά της στο Facebook η 26χρονη φωτογράφος, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι η ιστορία αυτή θα ωθήσει και άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Καναδά.
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016, 02:30