Δημοφιλέστερος από τον νυν πρόεδρο της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, είναι σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα ο προκάτοχός του και νυν πρωθυπουργός της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν, δύο χρόνια μετά από την «αλλαγή σκυτάλης» στον προεδρικό θώκο.

Συγκεκριμένα το 49% μεταξύ των ερωτηθέντων δηλώνει, ότι εμπιστεύεται τον Πούτιν, έναντι ποσοστού 44%, που δηλώνει ότι εμπιστεύεται τον Μεντβέντεφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο ετών από την ανα΄ληψη της ρωσικής προεδρίας από τον Μεντβέντεφ, οι εφημερίδες της Μόσχας δημοσιεύουν σήμερα εκτενείς αναλύσεις σχετικά με την διακυβέρνησή του.

Καταλήγουν ότι σε αντίθεση με τους προκατόχους του, ο Μεντβέντεφ δεν έκανε σχεδόν καμία αλλαγή σε κορυφαίες θέσεις στο επιτελείο του Κρεμλίνου και στην κυβέρνηση, διατηρώντας έτσι τους «επίλεκτους» του Πούτιν. Αυτό -υπογραμμίζεται στις αναλύσεις των ειδικών- δεν έχει ξανασυμβεί από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης.

Ο Μεντβέντεφ έχει επικρίνει με έντονο τρόπο τομείς του κυβερνητικού έργου, αλλά έχει προτιμήσει να δημιουργήσει νέες δομές παρά να προχωρήσει σε μεταρρύθμιση των υφισταμένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης