Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Μούσα Κούσα, ο οποίος αυτομόλησε την περασμένη εβδομάδα στη Βρετανία, είναι άρρωστος και αυτός είναι ο μοναδικός λόγος της ενέργειάς του, δήλωσε στο BBC ένας από τους γιους του Μουαμάρ Καντάφι, ο Σάιφ αλ-Ισλάμ Καντάφι.

Ερωτηθείς για τα μυστικά που, όπως είπε, ο Μούσα Κούσα γνωρίζει για το καθεστώς του Καντάφι, ο Σάιφ αλ-Ισλάμ Καντάφι δήλωσε: «Είναι άρρωστος και ηλικιωμένος. Φυσικά και θα κατασκευάσει παράξενες ιστορίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ποια μυστικά; Οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί γνωρίζουν τα πάντα για το Λόκερμπι. Δεν υπάρχουν πια μυστικά» είπε ο γιος του Καντάφι, αναφερόμενος στη βομβιστική επίθεση στην πτήση της Pan Am πάνω από το Λόκερμπι της Σκωτίας το 1988, η οποία αποδόθηκε στους Λίβυους και κατά την οποία σκοτώθηκαν 270 άνθρωποι.

«Μας βομβαρδίζουν επί δύο εβδομάδες. Φανταστείτε την ψυχολογική πίεση. Και εάν είναι κάποιος άρρωστος και ηλικιωμένος, παραιτείται. Αυτός είναι ο πόλεμος» πρόσθεσε ο Σάιφ αλ-Ισλάμ, ενώ στην ερώτηση αν γνωρίζει εάν ο Μουαμάρ Καντάφι θα εκδιωχθεί από την εξουσία απάντησε: «Θα δείτε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης