Η Wall Street Journal αναφέρει ότι «η προεκλογική περίοδος ξεκινάει εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας και νευρικότητας», επισημαίνοντας ότι «σε συνάντησή του με τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για παρεμπόδιση της διαδικασίας ανάδειξης νέου ΠτΔ, εγκαινιάζοντας έτσι ουσιαστικά την προεκλογική περίοδο».

Όπως σημειώνεται, «στις προηγούμενες εκλογές του 2012, η ΝΔ χρησιμοποίησε τακτικές εκφοβισμού, αλλά σήμερα, όσο και αν υπάρχει ανησυχία για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα δεν είναι σε τόσο δεινή οικονομική κατάσταση».

Σε δημοσίευμα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς έχει τέσσερις εβδομάδες για να καταφέρει να πείσει τους Έλληνες ψηφοφόρους να στηρίξουν την πορεία που ο ίδιος έθεσε για τη χώρα», κάνοντας λόγο και «για έναν παράγοντα που ίσως ωφελήσει τον Α. Σαμαρά, για την πιθανότητα ίδρυσης νέου κόμματος από τον Γ. Παπανδρέου, ανακοίνωση που αναμένεται να γίνει στις 3 Ιανουαρίου».

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και σε δήλωση του καθηγητή στο London School of Economics, James Ker- Lindsay, ο οποίος υποστηρίζει ότι «ο κ. Τσίπρας θα αναγκαστεί να κάνει συμβιβασμούς».

Σε άρθρο των New York Times τίθεται ως βασικό ερώτημα «αν θα πρέπει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε περίπτωση εκλογής του, να συνεχίζει να πληρώνει το ελληνικό χρέος;», σημειώνοντας ως απάντηση ότι «ουσιαστικά, δεν έχει πολλές επιλογές».

Επίσης, στο δημοσίευμα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «με τις εκλογές να πλησιάζουν, ο Α. Τσίπρας έχει υπάρξει πολύ προσεκτικός ως προς την προσέγγισή του στην ΕΚΤ, καθώς και η ίδια έχει ως τώρα φανεί αδιάλλακτη ως προς τις απαιτήσεις της για έγκαιρη αποπληρωμή. Ως εκ τούτου, οι πιο πολλοί αναλυτές συμφωνούν στο εξής: Ο κ. Τσίπρας θα συνεχίσει να κάνει ότι κάνει ήδη η Ελλάδα, να πληρώνει».

Διαβάστε επίσης: Reuters: «Η διάλυση του ελληνικού Κοινοβουλίου πιέζει τις διεθνείς αγορές»
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014, 18:22