Aναφορά στην προσφυγική κρίση έγινε στην τελευταία βραδιά του μεγαλύτερου μουσικού φεστιβάλ με το οποίο κλείνουν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο Royal Albert Hall του Λονδίνου.

Παράλληλα, την εμφάνισή του έκανε ένα πανό, το οποίο καλωσόριζε τους πρόσφυγες στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απευθυνόμενη σε ένα κοινό 6.000 θεατών, η Αμερικανή διευθύντρια ορχήστρας Marin Alsop αναφέρθηκε στο ζήτημα που τους τελευταίους μήνες ταλανίζει και διχάζει την Ευρώπη:

«Είναι ξεκάθαρο, πως η ανισότητα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην εποχή μας», σημείωσε, κάνοντας έκκληση να υποστηριχθούν οι πρόσφυγες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η μουσική δεν πρόκειται να λύσει αυτά τα προβλήματα, αλλά έχει την δύναμη να αλλάξει τις καρδιές και το νου ακόμη και των πλέον σκληρών αρνητών. Κι αυτό το βλέπουμε γύρω μας», πρόσθεσε.

Το κλείσιμο της βραδιάς ανέλαβε ο πολλά υποσχόμενος τενόρος Jonas Kaufmann, που τραγούδησε άριες του Πουτσίνι όπως η «Nessun Dorma» αλλά και το παραδοσιακό «Rule Britannia».

Την εκδήλωση είχε ανοίξει ο Βρετανός πιανίστας Benjamin Grosvenor με τη συμφωνική Ορχήστρα του BBC με το Δεύτερο Κονσέρτο για πιάνο του Shostakovich.

Η Αμερικανή σοπράνο Danielle de Niese τραγούδησε επιτυχίες από την κινηματογραφική ταινία «Μελωδία της Ευτυχίας», που συμπληρώνει 50 χρόνια από την πρώτη προβολή της.

Την αναμετάδοση της εκδήλωσης για τον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό NDR, έκανε ο 78-χρονος Rolf Seelmann-Eggebert, όπως και τα προηγούμενα 34 χρόνια, «αλλά για τελευταία φορά», όπως είπε.

Για όσους άντεξαν να παρακολουθήσουν την πολύωρη μουσική παράσταση όρθιοι, υπήρχε ένα φτηνό εισιτήριο, μόλις πέντε στερλινών (6.8 ευρώ).

Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

Με πληροφορίες από τα Reuters /ARD

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης