Εκτός από χιλιάδες χάπια Βιάγκρα, δεκάδες εμφυτεύματα για πέη είναι κάποιες από τις απίστευτες δαπάνες του υπουργείου Άμυνας της Βραζιλίας.
Βραζιλιάνος βουλευτής συνέχισε τηνΤρίτη τις αποκαλύψεις για υπέρογκα ποσά που δαπανήθηκαν από το υπουργείο Άμυνας, προκειμένου να αποκτηθούν 60 τέτοια προϊόντα σιλικόνης.
«Εντόπισα δαπάνη εκατομμυρίων προκειμένου να αγοραστούν εμφυτεύματα για πέη από τον στρατό», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο κεντροαριστερός βουλευτής Ελίας Βας, που κατήγγειλε προχθές Δευτέρα την αγορά 35.000 χαπιών Βιάγκρα προοριζόμενων για μέλη των ενόπλων δυνάμεων.
Με τιμή μονάδας από τα 9.900 ως τα 12.000 ευρώ, τα εμφυτεύματα σιλικόνης αυτά, μήκους 10 ως 25 εκατοστών, κόστισαν στο βραζιλιάνικο δημόσιο κάπου 3,5 εκατ. reais (688.000 ευρώ), διευκρίνισε ο κ. Βας.
Μέσω Twitter, ο κοινοβουλευτικός συμπλήρωσε, απευθυνόμενος στους συμπολίτες του: «και αυτά τα πληρώνετε εσείς».
Ο κ. Πας άντλησε τα στοιχεία από τον κυβερνητικό ιστότοπο για τη διαφάνεια, που επιτρέπει στους πολίτες να αποκτούν πρόσβαση σε δημόσια δεδομένα για τις κρατικές δαπάνες.
Το υπουργείο Άμυνας της Βραζιλίας, με το οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν είχε να κάνει κανένα σχόλιο προς το παρόν.
«Ο λαός της Βραζιλίας δεν βρίσκει φάρμακα στα κέντρα υγείας, όμως μια συγκεκριμένη ομάδα (ανθρώπων) παίρνει εξαιρετικά ακριβά εμφυτεύματα», κατήγγειλε ο κ. Βας. Δεσμεύθηκε να προσφύγει στη δικαιοσύνη, μαζί με τον κεντροδεξιό γερουσιαστή Ζόρζι Κατζούρου, για να διαπιστωθεί εάν υπήρξαν ατασθαλίες.
Όπως και τα Βιάγκρα, τα εμφυτεύματα σιλικόνης που αγοράστηκαν από τον στρατό χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση προβλημάτων στυτικής δυσλειτουργίας.
Το υπουργείο Άμυνας διαβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι «η προμήθεια σιλδεναφίλης», της δραστικής ουσίας των Βιάγκρα, είχε σκοπό «τη θεραπεία ασθενών με πνευμονική υπέρταση».
Ισχυρισμός ο οποίος κάθε άλλο παρά έπεισε τους πολίτες, με πολλούς χρήστες ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης να επιδίδονται σε σχόλια με γερές δόσεις σαρκασμού. Ορισμένοι αναφέρθηκαν στη «dita-dura», αμετάφραστο λογοπαίγνιο για τη δικτατορία των στρατηγών στη Βραζιλία (1964-1985) και την επίδραση του Βιάγκρα. «Με αυτά τα χάπια, ο στρατός θα μπορέσει να γ@@@ τη δημοκρατία ακόμα πιο σκληρά», υπερθεμάτισε ο σατιρικός ιστότοπος Sensacionalista.