Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν οι πυροσβέστες, οι δυο μεγάλες πυρκαγιές που κατακαίουν δασικές εκτάσεις της Καλιφόρνια, επεκτάθηκαν.

Τουλάχιστον 700 πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν την πρώτη φωτιά υπό έλεγχο, η οποία κατακαίει σε δύσβατη περιοχή κοντά στις ακτές της Καλιφόρνιας στον Ειρηνικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δεύτερη πυρκαγιά, η οποία μαίνεται στη Santa Barbara απειλεί περίπου 150 κατοικίες.

Το έργο της κατάσβεσης κρίνεται εξαιρετικά δύσκολο, καθώς η περιοχή είναι γεμάτη από βαθιά και απότομα φαράγγια. Περίπου 1.600 πυροσβέστες έχουν ριχτεί ήδη σ’ αυτή τη δύσκολη μάχη.

Νωρίτερα, περισσότεροι από 2.000 κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της μεγάλης φωτιάς, η οποία μαίνεται από το βράδυ της Τετάρτης σε βουνοπλαγιά της Santa Cruz, της Καλιφόρνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τουλάχιστον 300 πυροσβέστες δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες, οι οποίες έχουν κάνει στάχτη περισσότερα από 1.000 στρέμματα δάσους.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός, ενώ δεν έχει εξακριβωθεί η αιτία που την προκάλεσε.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχουν κηρυχτεί και οι περιοχές Swanton και Bonny Doon, ενώ ανά πάσα στιγμή ενδέχεται να ζητηθεί από 2.200 επιπλέον πολίτες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

(Πρώτη καταχώρηση: 14 Αυγούστου 2009, 4:48)

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης