Στους 992 ανέρχονται πλέον οι δισεκατομμυριούχοι της Κίνας, ένας αριθμός που ξεπερνά το άθροισμα των δισεκατομμυριούχων των ΗΠΑ και της Ινδίας, οι οποίες καταλαμβάνουν τις επόμενες θέσεις της κατάταξης.

Παρά την πανδημία, η οποία έπληξε πρώτα την Κίνα, η χώρα απέκτησε πέρυσι άλλους 253 δισεκατομμυριούχους. Οι ΗΠΑ έχουν 696 δισεκατομμυριούχους και η Ινδία 177. Οι δύο μεγαλύτερες περιουσίες του κόσμου πάντως εξακολουθούν να βρίσκονται σε αμερικανικά χέρια και είναι αυτές του αφεντικού της Tesla Ίλον Μάσκ και του Τζεφ Μπέζος της Amazon.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα είναι πλέον το διακριτικό αφεντικό μιας γιγάντιας εταιρείας εμφιαλωμένου ύδατος, ο Ζονγκ Σανσάν, ο οποίος έναν χρόνο νωρίτερα δεν περιλαμβανόταν στην κατάταξη των 100 μεγαλύτερων περιουσιών στον κόσμο. Η περιουσία του υπολογίζεται σε 85 δισ. δολάρια (70,71 δισ. ευρώ). Για πρώτη φορά στην ιστορία του καταλόγου Hurun, οι μεγαλύτερες περιουσίες της Κίνας δεν συνδέονται πλέον με την αγορά ακινήτων, έναν τομέα στον οποίο στηρίχθηκε για καιρό η ανάπτυξη της χώρας.

Οι επικεφαλής της Tencent (ίντερνετ, βιντεοπαιχνίδια) και της ByteDance (ιδιοκτήτρια, μεταξύ άλλων, της εφαρμογής σύντομων βίντεο TikTok) βρίσκονται στη δεύτερη και την τρίτη θέση αντιστοίχως.

Ο Τζακ Μα, ο οποίος βρισκόταν για καιρό στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου των πλουσιότερων ανθρώπων της Κίνας, έπεσε στην τέταρτη θέση, με περιουσία που υπολογίζεται σε 55 δισ. δολάρια (45,75 δισ. ευρώ). Η απώλεια του στέμματος συμπίπτει με τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο όμιλός του, ο Alibaba, με τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές. Στα τέλη του 2020, το Πεκίνο σταμάτησε την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του γίγαντα των πληρωμών Ant Group, θυγατρικής εταιρείας της Alibaba, η οποία επρόκειτο να αποτελέσει το μεγαλύτερο τέτοιο εγχείρημα όλων των εποχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης