Σε δηλώσεις στο Sputnik προχώρησε ο βουλευτής της Λέγκα στη Βουλή των Αντιπροσώπων στην Ιταλία, Ματέο Μπιάντσι, ο οποίος διαχειρίζεται θέματα όσον αφορά στις σχέσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος μιλώντας για τη θέση της Λέγκα σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με τη Ρωσία, σημείωσε μεταξύ άλλων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε μέσα στο σύστημα άμυνας του ΝΑΤΟ και αυτή είναι μια ξεκάθαρη θέση. Αλλά η ιταλική κυβέρνηση, ιδιαίτερα το κόμμα μας, υποστηρίζει ότι πρέπει να έχουμε καλύτερες σχέσεις με τη Ρωσία, επειδή η Ρωσία για εμάς δεν είναι εχθρός. Πρέπει να συνεργαστούμε, ειδικά στην υπεράσπιση των χωρών μας από την ισλαμική τρομοκρατία. Επομένως, αυτό είναι το βασικό ζήτημα, αυτός είναι ο τρόπος για εμάς να οικοδομήσουμε γέφυρα μαζί ενάντια στην ισλαμική τρομοκρατία και στα προβλήματα του νότιου τμήματος της Ευρώπης – προβλήματα όπως είναι η μετανάστευση».

Όσον αφορά στις κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας, είπε:

«Πρέπει να προχωρήσουμε, να το ξεπεράσουμε αυτό το θέμα. Και έχουμε μια καλή ευκαιρία στην Ιταλία να προωθήσουμε καλύτερες σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, γιατί έχουμε καλές σχέσεις με την Ουάσινγκτον, ειδικά τώρα, με τον Τραμπ ως πρόεδρο. Και η Ιταλία – στο παρελθόν και σήμερα – είχε πάντα καλές σχέσεις με τη Ρωσία, επειδή συνεργαζόμαστε στο εμπόριο, με ιταλικά προϊόντα, Επομένως, η Ιταλία είναι στην παρούσα φάση σε καλή θέση, προκειμένου να προωθήσει αυτό το ζήτημα, να το ξεπεράσει, να προχωρήσει πέρα από από τις κυρώσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης