Πέντε ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν, τις πρώτες πρωινές ώρες, το κέντρο της πρωτεύουσας της Λιβύης, Τρίπολης, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες, το ειδησεογραφικό πρακτορείο μετέδωσε ότι οι εκρήξεις προκλήθηκαν από πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από αεροσκάφη του ΝΑΤΟ με έναν μάλιστα να χτυπάει στόχο μέσα στο συγκρότημα κατοικιών του Λίβυου ηγέτη, Μουαμάρ Καντάφι.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 02:00 τοπική ώρα, ακούστηκαν τρεις δυνατές εκρήξεις και ύστερα από μερικά λεπτά σημειώθηκαν άλλες δύο. Από τις εκρήξεις έσπασαν τα παράθυρα του ξενοδοχείου στο οποίο διαμένουν οι ξένοι δημοσιογράφοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την αεροπορική επιδρομή επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος της λιβυκής κυβέρνησης ο οποίος μάλιστα έκανε λόγο για τραυματισμό τεσσάρων παιδιών από θραύσματα υαλοπινάκων, που εκσφενδονίστηκαν μετά τις εκρήξεις.

«Δύο από τα παιδιά είναι σε κρίσιμη κατάσταση και νοσηλεύονται στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου της πόλης», ανέφερε ο κυβερνητικός αξιωματούχος Μούσα Ιμπραΐμ.

Ωστόσο, μιλώντας στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο skynews, διέψευσε τις πληροφορίες ότι χτυπήθηκε το συγκρότημα του Λίβυου ηγέτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα αεροπορικά χτυπήματα σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης όπου υπάρχουν διοικητικά κτίρια και κυβερνητικά γραφεία. Αυτοί οι στόχοι δεν είναι στρατιωτικοί, επομένως δεν υπάρχει λόγος να γίνονται στόχος», δήλωσε.

Δείτε το video…

Σε μια προσπάθεια να δείξουν τα αποτελέσματα των αεροπορικών επιθέσεων οι Αρχές μετέφεραν δύο φορές τους ξένους δημοσιογράφους στην περιοχή Νταχμάνι της πρωτεύουσας Τρίπολης. Στην πρώτη επίσκεψη οι δημοσιογράφοι είδαν τα ερείπια ενός κυβερνητικού κτιρίου, που φιλοξενούσε την Ύπατη Αρμοστεία για τα Παιδιά. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο κτίριο είχε υποστεί ήδη καταστροφές από προηγούμενη επίθεση του ΝΑΤΟ στις 30 Απριλίου.

«Δεν υπάρχει κανένας στρατιώτης, ούτε σχετικός πολεμικός εξοπλισμός», ανέφερε κατηγορηματικά o  Hosin Ban Garza, υπάλληλος στο συγκεκριμένο κτίριο, έχοντας ανέβει πάνω σε ένα κομμάτι από τα συντρίμμια του κτιρίου.

Στη διάρκεια της δεύτερης επίσκεψης, οι δημοσιογράφοι είδαν έναν μισογκρεμισμένο πύργο τηλεπικοινωνιών, ο οποίος παρείχε υποστήριξη στη λειτουργία δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης