Παρά τη νέα πολεμική και τις προσπάθειες του ρεπουμπλικανικού στρατοπέδου να τον βγάλει από τη μέση, ο Ντόναλντ Τραμπ οδεύει από θέση ισχύος προς την Σούπερ Τρίτη των προκριματικών αμερικανικών εκλογών, όπως και η Χίλαρι Κλίντον, μεγάλη νικήτρια των χθεσινών προκριματικών εκλογών στη νότια Καρολίνα.

Η υποστήριξη που έλαβε την Παρασκευή από τον κυβερνήτη του Νιού Τζέρσεϊ ενίσχυσε περισσότερο τη θέση του Τραμπ, που βρίσκεται επικεφαλής των δημοσκοπήσεων στις περισσότερες από τις πολιτείες που ψηφίζουν την Σούπερ Τρίτη, εκτός του Τέξας, προπυργίου του Τεντ Κρουζ.

Ο Αμερικανός μεγιστάνας προκάλεσε σήμερα δύο νέα επεισόδια και αναταραχή στα μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που τον παρακολουθούν σε κάθε βήμα.

Αρχικά, ο Τραμπ επικρίθηκε για το retweet μίας φράσης του Μπενίτο Μουσολίνι. Και με μεγάλη αυτοπεποίθηση απάντησε ότι δεν τον ενδιαφέρει το πρόσωπο, αλλά η ίδια η φράση.

Στη συνέχεια, αρνήθηκε να πάρει αποστάσεις από τον Ντέιβιντ Ντιούκ, τον περιώνυμο πρώην αρχηγό της Κου Κλουξ Κλαν και προσωπικότητα της άκρας δεξιάς που υποστηρίζει τον Τραμπ.

Αν και την Παρασκευή δήλωσε ότι απορρίπτει αυτήν την υποστήριξη, σήμερα επανήλθε λέγοντας ότι δεν γνωρίζει τίποτε για τον Ντέιβιντ Ντιούκ.

Πιεζόμενος να καταδικάσει την Κου Κλουξ Κλαν και άλλα κινήματα που υποστηρίζουν τον Ντιούκ, ο Τραμπ εξήγησε ότι πρέπει πρώτα να πάρει πληροφορίες για τις οργανώσεις αυτές.

Οι τρεις Ρεπουμπλικάνοι συνυποψήφιοί του καταδίκασαν τις δηλώσεις του.

“Δεν μπορούμε να είμαστε ένα κόμμα που δίνει το χρίσμα σε κάποιον που αρνείται να καταδικάσει τους υποστηρικτές της κυριαρχίας των λευκών και την Κου Κλουξ Κλαν”, έγραψε στο Twitter ο Μάρκο Ρούμπιο.

“Ο πρώτος μαύρος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν μπορεί να έχει και δεν θα έχει ως διάδοχο κάποιον που υποκινεί το μίσος και αρνείται να καταδικάσει την ΚΚΚ”, δήλωσε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Μπέρνι Σάντερς. Στο μήνυμα αυτό έκανε retweet, πράγμα σπάνιο, η αντίπαλός του Χίλαρι Κλίντον.

Το blog Boing Boing είχε αποκαλύψει τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι ο πατέρας του Ντόναλντ Τραμπ είχε συλληφθεί το 1927 συμμετέχοντας σε πορεία της Κου Κλουξ Κλαν. Ο Τραμπ είχε διαψεύσει τότε το συμβάν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ