Από τον Ειρηνικό ωκεανό μέχρι τη Νέα Υόρκη και από τον Βόρειο Πόλο μέχρι το Χονγκ-Κονγκ, ο πλανήτης Γη γιόρτασε την έλευση του 2011. Ο κάθε τόπος και η κάθε χώρα, με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο, τίμησαν την πιο αρχαία γνωστή γιορτή της ανθρωπότητας.

Το Σύδνεϋ είναι η πρώτη πρωτεύουσα που υποδέχεται τη νέα χρονιά. 1.000.000 Αυστραλοί βγήκαν στους δρόμους, με κατεύθυνση το λιμάνι της πόλης. Περισσότερα από 80.000 βεγγαλικά πάνω από τη μεγάλη γέφυρα και σε άλλα 4 σημεία του λιμανιού καλύπτουν με μια πανδαισία χρωμάτων το κέντρο του Σύδνεϋ.

Στο Λονδίνο, το Big Ben μετρά τα τελευταία δευτερόλεπτα του χρόνου που φεύγει και όλοι οι Λονδρέζοι συγκεντρώνονται στην πλατεία του Κοινοβουλίου, για να μετρήσουν αντίστροφα και να υποδεχθούν με σαμπάνια, μπίρες, σάντουιτς και γλυκά τη νέα χρονιά.

Οι Αργεντινοί τοποθετούν ένα ζευγάρι από τα αγαπημένα τους παπούτσια στην πόρτα της εισόδου και περιμένουν τα δώρα τους. Με την αλλαγή του χρόνου, ξεσπάνε τα πυροτεχνήματα και ο χορός, ενώ, αντίθετα με άλλες χώρες, δεν υπάρχουν τυχερά παιχνίδια.

Οι Βραζιλιάνοι την αλλαγή του χρόνου πηγαίνουν στη θάλασσα και ρίχνουν στα κύματα λευκά λουλούδια για τη θεά της καλοτυχίας Γιαμαντζά.

Οι κάτοικοι του Χονγκ-Κογνκ γιορτάζουν δίνοντας χρήματα σε κόκκινους φακέλους με το όνομα του παραλήπτη και ένα μήνυμα τύχης γραμμένο με χρυσό μελάνι. Συνήθως τα δίνουν συγγενείς στα παιδιά της οικογένειας και στα ανύπαντρα μέλη.

Στην Ιαπωνία, παρά την επιρροή της Δύσης και του Αϊ-Βασίλη, τα πρωτοχρονιάτικα έθιμα παραμένουν ζωντανά. Τα σπίτια στολίζονται με κορδέλες και μπιχλιμπίδια από μπαμπού, μαζί με κλαδιά πεύκου, για να κρατούν μακριά τα κακά πνεύματα, ενώ στους εορτασμούς κυριαρχούν τα μπαλόνια.