Ξεκάθαρος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της Βρετανίας όσον αφορά στο ζήτημα των οικονομικών κυρώσεων που έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Μιανμάρ, υπογραμμίζοντας πως η διεθνής κοινότητα πρέπει να «αγκαλιάσει» την προσπάθεια της ασιατικής χώρας να βγει από την απομόνωση.

Ο David Cameron πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Μιανμάρ όπου είχε συνάντηση, μεταξύ άλλων, με τον πρόεδρο της μεταβατικής κυβέρνησης, Thein Sein και τη διάσημη ακτιβίστρια και νυν βουλευτή, Aung San Suu Kyi.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Μιανμάρ βρίσκεται σε διαδικασία αλλαγής. Πραγματικά συντελείται μια αλλαγή. Η χώρα δεν έπρεπε να ήταν τόσο φτωχή, να μην υπέφερε κάτω από το στρατιωτικό καθεστώς για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και να έχουν εξελιχθεί έτσι τα πράγματα Οι οικονομικές κυρώσεις πρέπει να σταματήσουν ως αναγνώριση στις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται», τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την επομένη εβδομάδα θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών-μελών της Ε.Ε. προκειμένου να εξετάσουν το συγκεκριμένο ζήτημα.

Είναι η πρώτη επίσκεψη Βρετανού πρωθυπουργού στη Μιανμάρ από το 1948 όταν και η ασιατική χώρα απέκτησε την ανεξαρτησία της από τη Βρετανία.

Στη διάρκεια των δηλώσεών του δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει «λαμπρό παράδειγμα για τους ανθρώπους που επιθυμούν την ελευθερία» την Aung San Suu Kyi.

Δείτε το video…

Κατάθεση στεφανιού στους πεσόντες του Β’Π.Π.

Στη διάρκεια παραμονής του στην οικονομική πρωτεύουσα, Γιανκούν, ο David Cameron επισκέφτηκε το μνημείο των πεσόντων Βρετανών στρατιωτών στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (Β’Π.Π.). Το 1942 η ασιατική χώρα ήταν ακόμα αποικία της Βρετανίας και αποτέλεσε πεδίο σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα στον ιαπωνικό στρατό και τις δυνάμεις Η.Π.Α. και Βρετανίας.

Εκτιμάται πως περισσότεροι από 70.000 Βρετανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια των συγκρούσεων.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Ιστορική επίσκεψη στη Μιανμάρ, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Απριλίου 2012, 04:57
 
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης