Συνεχίστηκαν τη Δευτέρα στην Υεμένη οι σφοδρές μάχες που ολοένα καθ βυθίζουν τη χώρα στο χάος, με επίκεντρο τη συνοικία Αλ Μοάλα, όπου οι σιίτες αντάρτες και οι σύμμαχοί τους προσπαθούν να καταλάβουν παρακείμενο λιμάνι, αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες.

Τουλάχιστον 53 άνθρωποι, εκ των οποίων 17 άμαχοι, σκοτώθηκαν μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες, κατά τις βίαιες συγκρούσεις που μαίνονται στο Άντεν, στα νότια της Χώρας, μεταξύ των σιιτών ανταρτών Χούτι και των πιστών δυνάμεων στον πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, ανέφεραν ιατρικές και στρατιωτικές πηγές.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, η αποστολή ζωτικής σημασίας ιατρικού υλικού και εξειδικευμένου στην παροχή βοήθειας προσωπικού του Ερυθρού Σταυρού (σ.σ. η οποία έλαβε την άδεια του υπό τη Σαουδική Αραβία στρατιωτικού συνασπισμού) έχει καθυστερήσει.

Στρατιωτική ενίσχυση από Σαουδική Αραβία
 
Στο μεταξύ, η Σαουδική Αραβία ζήτησε στρατιώτες και μαχητικά αεροσκάφη από το Πακιστάν για την επιχείρησή της κατά των σιιτών ανταρτών Χούτι στην Υεμένη, ανακοίνωσε ο Πακιστανός υπουργός Άμυνας Χαουάτζα Ασίφ, τονίζοντας ότι το Ισλαμαμπάντ επιδιώκει επί του παρόντος την «ειρηνική» επίλυση της σύγκρουσης στην Υεμένη.

Έπειτα από αίτημα του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ, οι Πακιστανοί βουλευτές πραγματοποίησαν τη Δευτέρα ειδική συνεδρίαση για να συζητήσουν το ενδεχόμενο εμπλοκής του Πακιστάν στον υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμό κατά των Χούτι.

«Οι Σαουδάραβες μας ζήτησαν αεροπλάνα, πολεμικά πλοία και χερσαία στρατεύματα», δήλωσε στο κοινοβούλιο ο Ασίφ. Ο υπουργός Άμυνας πρόσθεσε ότι το Πακιστάν δεν έχει ακόμη λάβει την απόφασή του και ότι τάσσεται υπέρ μιας «πολιτικής» και «ειρηνικής» επίλυσης της σύγκρουσης, ενώ δεσμεύτηκε να προασπίσει την «κυριαρχία της Σαουδικής Αραβίας», αν αυτή απειληθεί, χωρίς να διευκρινίσει τι είδους στρατιωτική δράση θα προκαλέσει η απειλή αυτή.