Το Παρίσι ανοίγει την Τετάρτη τον χορό με τις πρωτεύουσες της ευρωζώνης που ψηφίζουν την κύρωση της συμφωνίας με την Ελλάδα.

Η ψηφοφορία, νωρίς το βράδυ της Τετάρτης, αναμένεται να ολοκληρωθεί χωρίς εκπλήξεις καθώς η κυβέρνηση Βαλς έχει ρίξει το βάρος της στις διαβουλεύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέραν των βουλευτών του ευρύτερου κεντροαριστερού στρατοπέδου, και η κεντροδεξιά φαίνεται ότι θα υπερψηφίσει -ωστόσο εκεί το μέτωπο δεν είναι ενιαίο: Υπάρχουν ορισμένοι, όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, που έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους (όπως o Tιερί Μανιανί ή μέχρι και ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Άξελ Πονιατόβσκι, λέγοντας πως «η συμφωνία δεν λύνει τίποτε»).

Οι επικρίσεις της αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση στο Σώμα αναμένεται πάντως να αφορούν την στάση του Φρανσουά Ολάντ -το κατά πόσο κατάφερε να περάσει την γραμμή του Παρισιού στις διαβουλεύσεις.

Οι βουλευτές της Αριστεράς εμφανίζονται από την πλευρά τους διχασμένοι, με ορισμένους να απορρίπτουν το πνεύμα της συμφωνίας αλλά άλλους να τονίζουν πως πρέπει να υποστηριχθεί η κυβέρνηση της Αθήνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης