Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και χιλιάδες άλλοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας των πλημμύρων που σάρωσαν τις Φιλιππίνες, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ.

Πληροφορίες από τις τοπικές Αρχές λένε ότι ένα χωριό έχει χαθεί τελείως κάτω από τα νερά, ενώ το ρεύμα έχει διακοπεί σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας των Φιλιππινών, Manila, όπου εκατοντάδες κάτοικοι έχουν αναγκαστεί να ανέβουν στις οροφές των σπιτιών τους για να γλιτώσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για δρόμους που έχουν μετατραπεί σε ποτάμια μέσα στην πρωτεύουσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα αυτά ήρθαν ως αποτέλεσμα της σφοδρής εξάωρης βροχόπτωσης που έφερε η τροπική καταιγίδα Ketsana, και κατέγραψε ποσότητες νερού ίσες με τον μέσο όρο βροχόπτωσης ενός ολόκληρου μήνα.

Ο δήμαρχος της πόλης Cainta στην επαρχία Rizal στα βόρεια των Φιλιππινών είπε σε τοπικά ΜΜΕ ότι η πόλη του βρίσκεται «ουσιαστικά 100% κάτω από το νερό».

Οι δρόμοι στη Manila είναι απροσπέλαστοι από τα ακινητοποιημένα οχήματα και πολλές πτήσεις και δρομολόγια πλοίων έχουν ακυρωθεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης