Πληθαίνουν μέρα με τη μέρα οι επιθέσεις και οι νεκροί στο Πακιστάν. Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν ακαριαία και έξι τραυματίσθηκαν όταν το minibus στο οποίο επέβαιναν έπεσε πάνω σε βόμβα στο βορειοδυτικό Πακιστάν. Όπως έγινε γνωστό, όλοι οι επιβαίνοντες πήγαιναν σε γάμο.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Σοραντάρα, σε δρόμο που συχνά χρησιμοποιούν οι τοπικές παραστρατιωτικές δυνάμεις που μάχονται κατά των ενόπλων ισλαμιστών, οι οποίοι συνδέονται με τους ταλιμπάν και την Al Qaeda. Η πλειοψηφία των θυμάτων είναι γυναίκες και παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα μία μεγάλη έκρηξη συντάραξε τη βορειοδυτική πόλη Peshawar. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι υπάρχουν και θύματα. Η έκρηξη έγινε σε parking ενός εστιατορίου.

Το περιστατικό αυτό συνέβη λίγες ώρες αφότου ένας καμικάζι σκόρπισε τον θάνατο σε σημείο ελέγχου έξω από από την Αεροναυτική Βάση στην Κάμρα, 75 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Ισλαμαμπάντ. Η επίθεση αυτή, όπου σκοτώθηκαν οκτώ άνθρωποι,  έγινε μία μέρα μετά τη δολοφονία ενός ταξίαρχου και του οδηγού του, στο Ισλαμαμπάντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν τη στιγμή που ο Πακιστανικός Στρατός συνεχίζει τη μεγάλη επιχείρηση καταστολής των Ταλιμπάν στο Νότιο Ουαζιριστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης