Οι αναπληρωτές Υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας, της Κίνας και της Βόρειας Κορέας συμφώνησαν χθες στη Μόσχα ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα πρέπει να προχωρήσει στην έγκαιρη αναθεώρηση των κυρώσεων εναντίον της Πιονγκγιάνγκ.

«Λαμβάνοντας υπόψη τα σημαντικά βήματα της Βόρειας Κορέας προς την κατεύθυνση της αποπυρηνικοποίησης, οι πλευρές έκριναν αναγκαία την έναρξη άμεσης αναθεώρησης των κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Οι πλευρές επαναβεβαίωσαν τη θέση τους εναντίον μονομερών κυρώσεων», τονίζεται μεταξύ άλλων στην κοινή ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, ο Igor Morgulov της Ρωσίας, ο Kong Xuanyou της Κίνας και ο Choe Son Hui της Βόρειας Κορέας εξέφρασαν επίσης την υποστήριξή τους στη διαδικασία διαπραγματεύσεων με στόχο τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βόρειας Κορέας, καθώς και μεταξύ της Πιονγκγιάνγκ και της Σεούλ.

Οι τριμερείς επαφές που πραγματοποίησαν είχαν ως θέμα την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο.

«Οι πλευρές συμφώνησαν ομόφωνα ότι δεν υπήρχε εναλλακτική λύση παρά μια ειρηνική πολιτική και διπλωματική διευθέτηση του συνόλου των προβλημάτων της Κορεατικής Χερσονήσου» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης