Ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού μπορεί να ξεκινήσει το αργότερο στις αρχές του επόμενου έτους, ίσως και πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν, επισημαίνοντας ότι μια πρώτη έγκριση εμβολίου αναμένεται ήδη τον Δεκέμβριο.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι η Γερμανία θα είναι «επιχειρησιακά έτοιμη» για εμβολιασμούς στα μέσα του επόμενου μήνα, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι θα χρειαστεί λιγότερο από ένα έτος για τον εμβολιασμό του συνόλου του πληθυσμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχει μόνο μία διέξοδος και είμαστε στον σωστό δρόμο» δήλωσε ο Γενς Σπαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο επίσκεψής του σήμερα το πρωί Δευτέρα 23 Νοεμβρίου στην εταιρεία βιοτεχνολογίας IDT Biologika, η οποία είναι η τρίτη γερμανική εταιρεία (μετά τις BioNTech και CureVac) που εργάζεται για τη δημιουργία εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Η γερμανική κυβέρνηση θα επενδύσει μάλιστα επιπλέον 30 εκατομμύρια στην εταιρεία, προκειμένου να αυξηθεί η δυνατότητα παραγωγής της. «Πρέπει σε αυτή την πανδημία να είμαστε γρήγοροι. Πρόκειται για χρήματα που ξοδεύονται σωστά και αφορούν επένδυση στο μέλλον μας. Και έτσι αυτό το μέλλον θα πάψει να μας τρομάζει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπαν.

Η IDT Biologika, με έδρα στο Ντεσάου της Σαξονίας-Άνχαλτ, εργάζεται σε συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα για την ανάπτυξη εμβολίου-φορέα, το οποίο βασίζεται στο ήδη υπάρχον εμβόλιο κατά της ευλογιάς. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η εταιρεία θα παρασκευάσει τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια δόσεις στην έδρα της. «Με κάνει περήφανο το γεγονός ότι οι γερμανικές εταιρείες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή παγκοσμίως σε αυτή την προσπάθεια» ανέφερε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος ωστόσο, αναφερόμενος στην εξέλιξη της πανδημίας στη Γερμανία, τόνισε ότι η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων έχει μεν ανακοπεί, «αλλά οι αριθμοί παραμένουν πολύ υψηλοί». Διαπίστωσε πάντως και θετικά στοιχεία σε αυτή την κρίση, «αλληλεγγύη, προθυμία να φροντίσουμε ο ένας τον άλλον, συνοχή, αλλά και μια δύναμη καινοτομίας σε πολλούς ερευνητές που αναζητούν λύσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης