Περίπου 42 χιλιόμετρα ανατολικά της Μελβούρνης, στη σειρά του όρους Dandenong Ragers, υπάρχουν δυο πανέμορφα εξωτερικά προάστια που έχουν ελληνικότατα ονόματα. Πρόκειται για το Καλόραμα και την Κάλλιστα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Herald Sun», τα ελληνικά ονόματα τα έδωσε στην περιοχή, στις αρχές του περασμένου αιώνα, η Αγγλίδα στην καταγωγή Τζούντι Ίστοφ.

Η Ίστοφ ήταν λάτρις της Ελλάδας και γνώριζε αρχαία ελληνικά. Όταν, λοιπόν, πήγε στην πανέμορφη περιοχή, εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ, που αποφάσισε να δώσει στις δύο τοποθεσίες ελληνικά ονόματα, με τα οποία έχουν πλέον καθιερωθεί και είναι γνωστά ως εξωτερικά προάστια της πόλης. Βεβαίως, δεν είναι οι μοναδικές περιοχές της Αυστραλίας που έχουν ελληνικά ονόματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Τασμάνια τα πιο ψηλά βουνά έχουν ονόματα ελληνικών βουνών: Όσσα, Όλυμπος, Κίσαβος, Παρνασσός κ.ά. Τα έδωσε ένας Άγγλος περιηγητής, λάτρης της αρχαίας Ελλάδας, όταν επισκέφτηκε, πριν από δύο και πλέον αιώνες, το νησί. Στη Βικτόρια υπάρχει χωριό Λήμνος. Το όνομα δόθηκε από Αυστραλούς στρατιώτες που πέρασαν από τη Λήμνο κατά τον Α` Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στη Βικτόρια υπάρχουν οι καταρράκτες Διαμαντίνα που πήραν το όνομά τους από τη Διαμαντίνα Ρόμα, η οποία έφθασε στην Αυστραλία τον 19ο αιώνα ως γυναίκα Βρετανού κυβερνήτη του Κουίνσλαντ. Στην ίδια πολιτεία υπάρχει και πόλη με το όνομα Ρόμα. Τέλος, Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος και ονόματα άλλων ελληνικών νησιών έχουν δοθεί σε… ξενοδοχεία της πιο κοσμικής και τουριστικής περιοχής της Αυστραλίας, τη Χρυσή Ακτή (Gold Coast) της πολιτείας του Κουίνσλαντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης