Οι Ηνωμένες Πολιτείες εντείνουν τους ελέγχους στα αεροδρόμια της χώρας για τους επιβάτες που έρχονται από χώρες της Δυτικής Αφρικής λόγω της εξάπλωσης του θανατηφόρου ιού Έμπολα. Την αρχή την έκανε το αεροδρόμιο Κένεντι στη Νέα Υόρκη, όπου το προσωπικό ασφαλείας μετράει τη θερμοκρασία σώματος των επιβατών από τις εν λόγω χώρες, ενώ τους καλεί να συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο για τους ενδιάμεσους σταθμούς και τις κινήσεις τους. Τα μέτρα αυτά θα εφαρμοσθούν από την επόμενη εβδομάδα και στα αεροδρόμια του Σικάγο, της Ατλάντα και της Ουάσιγκτον.

Άσκηση αντιμετώπισης επιδημίας Έμπολα στη Βρετανία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα στη Μεγάλη Βρετανία οι αρχές πραγματοποιούν άσκηση αντιμετώπισης της νόσου σε περίπτωση που ξεσπάσει επιδημία. Οι βρετανικές αρχές ελέγχουν εάν το εθνικό σύστημα υγείας θα μπορέσει να αντεπεξέλθει σε μια τέτοια πρόκληση. Στην άσκηση μετέχουν γιατροί, νοσηλευτές, νοσοκομειακό προσωπικό και ηθοποιοί που υποδύονται τους ασθενείς.

Σε άλλη άσκηση, που διήρκεσε 8 ώρες, συμμετείχαν και πολιτικοί. Ο υπουργός Υγείας Τζέρεμι Χαντ προέστη εικονικής συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου Ασφαλείας, όπου συζητήθηκε η εφαρμογή σχεδίων αντιμετώπισης της νόσου. Υπενθυμίζεται ότι η διενέργεια άσκησης είναι απόφαση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον. «Είναι καθοριστικής σημασίας να εξετάσουμε σε πραγματικές συνθήκες τις αντιδράσεις μας σε περίπτωση που ξεσπάσει η επιδημία και στη Βρετανία» τόνισε εκπρόσωπος του βρετανικού Υπουργείου Υγείας.

Οι περισσότεροι θάνατοι καταγράφονται στη Λιβερία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανεβάζει στις 4.033 τον αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από την ασθένεια στις χώρες της Δυτικής Αφρικής. Από αυτούς 233 ήταν γιατροί ή νοσηλευτικό προσωπικό. Μέχρι τις 8 Οκτωβρίου τουλάχιστον 8.400 άνθρωποι, σε 7 χώρες, είχαν μολυνθεί από τον θανατηφόρο ιό. Οι περισσότεροι θάνατοι καταγράφονται στη Λιβερία, ενώ ακολουθούν η Σιέρα Λεόνε και η Γουινέα, αναφέρει ο ΠΟΥ.

Πηγή: Deutsche Welle
Eπιμέλεια: X.M. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης