Αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα το πρωί στη βασκική περιοχή της Ισπανίας, στην πόλη του Bilbao, όταν εξερράγη παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, μέσα στο όχημα βρέθηκε νεκρός, ο 49χρονος επιθεωρητής της αστυνομίας Εντουάρντο Πουέγες Γκαρθία. Η έκρηξη σημειώθηκε σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στις 10:05 ώρα Ελλάδος στην περιοχή Santa Isabel. Η φωτιά που εκδηλώθηκε αμέσως μετά, επεκτάθηκε και σε άλλα αυτοκίνητα.    

Ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Χώρας των Βάσκων απέδωσε στους “δολοφόνους και τον υπόκοσμο της ΕΤΑ” την επίθεση αυτή, αν και μέχρι δεν έχει αναλάβει κανείς την ευθύνη. Τη δολοφονική επίθεση καταδίκασε από τις Βρυξέλλες και ο ισπανός πρωθυπουργός Jose Louis Zapatero.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δολοφονία αυτή είναι η πρώτη που αποδίδεται στην ΕΤΑ από τότε που ο σοσιαλιστής Patxi Lopez έγινε πρωθυπουργός στη Χώρα των Βάσκων, τον Μάιο. Η ΕΤΑ έχει θέσει στο στόχαστρό της την κυβέρνηση, του πρώτου πρωθυπουργού της Χώρας των Βάσκων που υποστηρίζει την ένωση της περιοχής με την Ισπανία. Τη Χώρα των Βάσκων κυβερνούσε από το 1980 το Βασκικό Εθνικιστικό Κόμμα (PNV).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης