Στους 475 ανέρχονται πλέον οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους, 411 αγνοούνται και 300 είναι τραυματίες μετά το πέρασμα του τυφώνα «Bopha» από το νότιο και δυτικό τμήμα των Φιλιππινών, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων έχει φθάσει τους 475, την ίδια στιγμή που ο αντίστοιχος με τους αγνοούμενους διαμορφώνεται στους 379.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άνθρωποι σκοτώθηκαν σε οκτώ επαρχίες, με το ανατολικό τμήμα του νησιού Μιντανάο να έχει υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόνο στην Κομποστέλα Βάλλεϊ τουλάχιστον 184 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο από τις πλημμύρες και τις πτώσεις δέντρων, καθώς τα ορμητικά νερά των χειμάρρων μπήκαν ακόμα και στα καταφύγια.

«Μέχρι στιγμής οι νεκροί είναι 325, ωστόσο αυτό είναι πολύ πιθανό να αλλάξει σύντομα, καθώς υπάρχουν πολλοί περισσότεροι αγνοούμενοι. Οι τηλεπικοινωνίες έχουν κοπεί, δεν υπάρχει ηλεκτρικό, δρόμοι και γέφυρες έχουν καταστραφεί», σημείωσε ο επικεφαλής του Γραφείου, Benito Ramos.

Δείτε το video…

Υγροί τάφοι στο Μιντανάο

Η μανία της φύσης έπληξε με απίστευτη σφοδρότητα τους κατοίκους στο νησί Μιντανάο στο νότιο τμήμα των Φιλιππίνων.

Οι θυελλώδεις άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα, κατέστρεψαν κατοικίες, ενώ η καταρρακτώδης βροχή προκάλεσε πλημμύρες και κατολισθήσεις. Δεκάδες χιλιάδες μεταφέρθηκαν σε καταφύγια, ωστόσο στην επαρχία Κομποστέλα Βάλλεϊ, τα τελευταία μετατράπηκαν σε… υγρούς τάφους όταν τα ορμητικά νερά κάλυψαν τα πάντα εντός των εγκαταστάσεων.

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων συνεχίζουν την έρευνα για τον εντοπισμό επιζώντων, την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος της χώρας, Benigno Aquino, παρείχε διαβεβαιώσεις προς πάσα κατεύθυνση πως ο κρατικός μηχανισμός θα κάνει ότι χρειαστεί για την ανακούφιση των πληγέντων.

Ο τυφώνας «Bopha» κινείται πλέον προς τη Νότια Κινεζική Θάλασσα.

Διαβάστε επίσης:
Εικόνες καταστροφής στις Φιλιππίνες, στους 238 οι νεκροί, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012, 05:00

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης