Τις ίδιες κατηγορίες που εξαπολύονται εναντίον του προέδρου Τραμπ, γνωρίζει και η Tulsi Gabbard, η οποία ανακοίνωσε ότι εισέρχεται στον προεκλογικό αγώνα, διεκδικώντας την προτίμηση των Δημοκρατικών υποψήφιων.

Δεν ήταν λίγα τα δημοσιεύματα που την χαρακτήριζαν πιθανή αντίπαλο του Τραμπ στις εκλογές του 2020- ως αρεστή της Μόσχας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 37χρονη Tulsi Gabbard- από την Σαμόα- έχει ευδόκιμη προϋπηρεσία σε τοπικό επίπεδο, έχοντας υπηρετήσει στην πολεμική ζώνη του Ιράκ, και ιδιαίτερα δημοφιλής στο νησί της καταγωγής της υποστηρίζει: «Εκείνο που χρειάζεται η χώρα μας είναι το πνεύμα του ”Aloha” (ιδιωματικός χαιρετισμός στην Χαβάη). Το πνεύμα του σεβασμού και της αγάπης ο ένας για τον άλλο και για την χώρα».
Άλλοι σχολιαστές υποστήριζαν ότι η ομιλία της Gabbard ήταν στο ίδιο ιδεαλιστικό πνεύμα με την πρώτη προεκλογική ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα.

Το NBC, λίγες ώρες αργότερα όμως, χαρακτήριζε τη Tulsi Gabbard ότι ανήκει στην «μηχανή προπαγάνδας του Κρεμλίνου» και επιθυμεί να περάσει τις ρωσικές απόψεις στην προεκλογική εκστρατεία του Δημοκρατικού Κόμματος.

 Για να υποστηρίξουν την άποψη αυτή οι αντίπαλοι της υποψηφιότητας της Tulsi Gabbard παραπέμπουν σε σημεία του βιογραφικού της αλλά και στην απόφασή της να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας επειδή η Χίλαρι Κλίντον δεν είχε δεχθεί να κάνουν τριπλή τηλεοπτική αναμέτρηση, μαζί με τον έτερο διεκδικητή Μπέρνι Σόντερς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης προβάλλεται «ως υποκινούμενη από τον Πούτιν», και η συνάντηση που είχε στα 2017 με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ και στην πεποίθηση που έχει εκφράσει ότι οι ΗΠΑ δεν θα πρέπει να συμμετέχουν στην απόπειρα για την ανατροπή του καθεστώτος στην Συρία υποστηρίζοντας διάφορες ριζοσπαστικές οργανώσεις.

Ορισμένα δημοσιεύματα έχουν ανασύρει επίσης την δήλωση που είχε κάνει πριν 15 χρόνια, στην οποία ανέφερε: «Ως Δημοκρατικοί θα πρέπει να αντιπροσωπεύουμε τις απόψεις όλου του λαού και όχι εκείνου του μικρού αριθμού των ομοφυλοφιλικών εξτρεμιστών». Αν και με νεότερες δηλώσεις της έχει αλλάξει στάση.

Το ίδιο είχαν κάνει επίσης και ο προηγούμενος πρόεδρος Ομπάμα, όσο και η Χίλαρι Κλίντον που ήταν αντίθετοι με τον γάμο ομοφυλοφίλων, αλλά αργότερα είχαν αλλάξει γνώμη.

Σύνταξη Κώστας Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης