Μεγάλη διαδήλωση με αίτημα την παραίτηση του Καντάφι οργανώθηκε επίσης στη Μάλτα, γεωγραφικά την κοντινότερη χώρα της Ε.Ε, η οποία διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια οικονομικούς και πολιτικούς δεσμούς με την Τρίπολη.

Τουλάχιστον τρεις υπάλληλοι της λιβυκής πρεσβείας βγήκαν από το περικυκλωμένο κτήριο και ενώθηκαν με τους διαδηλωτές, στην πόλη Άταρντ. Ένας εκπρόσωπος της πρεσβείας είπε ότι οι τρεις δεν ήταν «διπλωμάτες ή αξιωματούχοι» αλλά «χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαδηλωτές ζήτησαν από τον πρεσβευτή να παραιτηθεί και να αντικαταστήσει τη λιβυκή σημαία (που την εισήγαγε ο Καντάφι το 1969) με την παλαιότερη σημαία της μοναρχίας.

Περίπου 60 Λίβυοι συγκεντρώθηκαν επίσης και έξω από την πρεσβεία της Λιβύης στην Κοπεγχάγη. Κρατώντας λιβυκές σημαίες και πανό στα οποία έγραφαν «Καντάφι, 42 χρόνια κόλασης», οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά του «δικτάτορα» της Τρίπολης, τον οποίο χαρακτήριζαν «Χίτλερ νούμερο δύο».
 
Το υπουργείο Εξωτερικών της Δανίας κάλεσε τους περίπου δέκα Δανούς που διαμένουν μόνιμα στη Λιβύη να φύγουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα από τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης