Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία στην Ινδονησία, τα οποία επιχειρούν προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν επιζώντες έπειτα από το τσουνάμι που έπληξε την περιοχή.
Ο βρετανικός «Guardian» κάνει λόγο για τουλάχιστον 844 νεκρούς και εκατοντάδες αγνοουμένους, εκ των οποίων αρκετοί ξένοι υπήκοοι. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της βρετανικής ιστοσελίδας, τουλάχιστον 144 ξένοι υπήκοοι αγνοούνται.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η κυβέρνηση της Ινδονησίας δεν αποκλείει τα θύματα να είναι χιλιάδες. Μέχρι αυτήν την ώρα τα στοιχεία για τα θύματα προέρχονται κυρίως από την πόλη Παλού με 350.000 κατοίκους. Εκεί γυρίστηκε το βίντεο που δείχνει το τσουνάμι να συμπαρασύρει ανθρώπους, σκάφη και σπίτια.

Την ίδια ώρα, νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι θα λειτουργήσει το αεροδρόμιο του Παλού, όπου έχει συρρεύσει πλήθος ανθρώπων που επιθυμούν να φύγουν από την Ινδονησία.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή ξύπνησαν μνήμες από το τσουνάμι που σάρωσε το 2004 τον Ινδικό Ωκεανό με περίπου 230.000 θύματα, καθώς ένα νέο τσουνάμι χτύπησε την Ινδονησία έπειτα από σεισμό 7,5R.
Στην πόλη Παλού πολλά κτήρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές ή έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Ανάμεσά τους ένα μεγάλο τέμενος και ένα εμπορικό κέντρο. Η μεγαλύτερη γέφυρα της πόλης δεν υπάρχει πια. Το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας έχει καταρρεύσει. Σύμφωνα ωστόσο με τις Αρχές, η λειτουργία του αεροδρομίου της πόλης έχει αποκατασταθεί και έτσι εξοπλισμός διάσωσης και είδη πρώτης ανάγκης μεταφέρονται πλέον ευκολότερα στις πληγείσες περιοχές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης