Η Malgy (σ.σ. για προσωπικούς της λόγους επιθυμεί να υπογράφει με ψευδώνυμο) είναι Ιταλίδα δημοσιογράφος που κατοικεί στο χωριό Sondrio της Λομβαρδίας, στις Άλπεις, πολύ κοντά στα σύνορα με την Ελβετία. Διανύοντας την 35η μέρα αναγκαστικής καραντίνας, στη χώρα που πλήττεται από την πανδημία του κορωνοϊού όσο καμία άλλη, η δημοσιογράφος μεταφέρει στους αναγνώστες του zougla.gr τα συναισθήματα και τις σκέψεις της για μια κατάσταση που δυστυχώς αφορά και εμάς άμεσα…

Ημέρα 35η. Θα ήθελα να κλείσω τα μάτια και να δω πως θα είναι ο κόσμος σε 35 μέρες. Η καλύτερα, θα ήθελα να τα ανοίξω ξανά όταν όλα θα έχουν τελειώσει. Αν αυτό γίνει ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ήλιος λάμπει, άλλη μια καλοκαιρινή ημέρα εδώ στο βουνό. Το πρωί το σχολείο ξεκίνησε και πάλι, ο γιος μου έχει νέα μαθήματα να κάνει και ήδη ξεκίνησε τα μαθηματικά του. Νομίζω του αρέσουν πολύ, διότι για τα παιδιά είναι σαν επιστροφή στην κανονικότητα.

Σήμερα σκοπεύουμε να πάμε μια βόλτα με το ποδήλατο, όχι πιο μακριά από 200 μέτρα από το σπίτι. Είναι αρκετό αυτό για να νιώσουμε καλύτερα. Χθες πήγα 50 μέτρα γύρω από τη γωνία του σπιτιού, και ξαπόστασα σε έναν τοίχο με το πρόσωπο μου προς τον ήλιο. Είναι αρκετό αυτό προς το παρόν.

Ανυπομονώ να αθληθώ, όπως επιτρέπεται σε άλλες περιοχές, που πάνε για κολύμπι ή στο γυμναστήριο. Χάρη στα βιβλία φαντασίας, μπορώ να πετάξω: Τώρα ο Wilbur Smith με πήγε στη Μοζαμβίκη και στη Ζιμπάμπουε για σαφάρι. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως τώρα αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα και συνεχώς λέμε ότι είμαστε τυχεροί. Οι φίλοι μου στο Μιλάνο δεν αντέχουν άλλο με τα παιδιά συνέχεια στο σπίτι, χωρίς αυλή ή κήπο, όλη μέρα με ένα τάμπλετ ή ένα playstation…

Νομίζω ότι είμαι καλή μητέρα αλλά ορκίζομαι, είναι τόσο δύσκολο να εφευρίσκεις συνέχεια νέα παιχνίδια… Φρεσκάρω στο μυαλό μου το παιχνίδι με το σχοινί και τη μπάλα που έπαιζα όταν ήμουν μικρή.

Ο μικρός μου γίνεται 8 ετών το καλοκαίρι και του υποσχέθηκα ότι θα κάνουμε ένα μεγάλο πάρτι στην εξοχή, με όλους του τους φίλους. Θα φτιάξω μια ποδοσφαιρική φανέλα για τον κάθε έναν από αυτούς ώστε να φτιάξουμε μια ομάδα.

Ελπίζω να μπορέσω να κρατήσω την υπόσχεση μου. Τον θέλω να είναι ευτυχισμένος.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης