Για την 1η Φεβρουαρίου αναβλήθηκε η δίκη του ανατραπέντος από τον στρατό προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, για υποκίνηση στη δολοφονία διαδηλωτών, που αναμενόταν να ξεκινήσει και πάλι σήμερα στο Κάιρο.

Ο λόγος είναι ότι ο κατηγορούμενος δεν μπορούσε να μεταφερθεί στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα λόγω «των μετεωρολογικών συνθηκών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μόρσι, κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στις 4 Νοεμβρίου στο δικαστήριο που στήθηκε στην ακαδημία αστυνομίας στο Κάιρο, κατήγγειλε ότι πρόκειται για μια «πολιτική δίκη», ενώ δήλωσε ότι «είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αιγύπτου» και ότι «αυτοί που πρέπει να δικαστούν είναι οι ηγέτες του στρατιωτικού πραξικοπήματος».

«Εξαιτίας των μετεωρολογικών συνθηκών ο Μοχάμεντ Μόρσι δεν κατάφερε να μεταφερθεί (στο Κάιρο), κατά συνέπεια η δίκη του αναβλήθηκε για την 1η Φεβρουαρίου», δήλωσε ο δικαστής Άχμεντ Σάμπρι Γιούσεφ.

Ο ανατραπείς πρόεδρος, που όπως και οι 14 συγκατηγορούμενοί του αν κριθεί ένοχος κινδυνεύει να καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών, κρατείται σε φυλακή της Αλεξάνδρειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης