Έντονη κριτική στη διαχείριση της κρίσης του νέου κορωνοϊού από την αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού Λαϊκού Κόμματος και Πράσινων, ασκεί για μία ακόμη φορά το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Σοσιαλδημοκρατικό, καθιστώντας την υπεύθυνη, μεταξύ άλλων, για το γεγονός ότι «έχουμε τέσσερις φορές περισσότερους θανάτους από τους Γερμανούς», όπως καταγγέλλει σήμερα ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών Γεργκ Λάιχτφριντ.

«Ενόψει των πολλών νέων μολύνσεων και του τρομερά υψηλού αριθμού θανάτων, είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές από αρνητική άποψη», τονίζει ο ίδιος, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν έλαβε υπόψη της την αντιπολίτευση κατά την προετοιμασία των μέτρων χαλάρωσης των περιορισμών, που ανακοινώθηκαν το μεσημέρι στη Βιέννη από τον καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, τον αντικαγκελάριο Βέρνερ Κόγκλερ και τους υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό δεν θα λειτουργήσει για πολύ και θα είναι δύσκολο να συναινέσουμε σε κάποια ζητήματα», επισημαίνει ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, κατηγορώντας επίσης την κυβέρνηση για πολιτική σόου, η οποία απέτυχε σε πολλούς τομείς».

Όπως σημειώνει, «εναπόκειται στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αποτρέψει ένα τρίτο lockdown, αλλά έχω αρκετές αμφιβολίες ότι είναι τόσο καλά προετοιμασμένη».

Σε προηγούμενες δηλώσεις της, η Παμέλα Ρέντι-Βάγκνερ, η αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος -το οποίο ηγούνταν όλων των αυστριακών κυβερνήσεων από το 1970 μέχρι το 2017, με εξαίρεση το διάστημα 2000 έως 2006- προειδοποίησε για μία βεβιασμένη άρση των μέτρων μετά τη λήξη του δεύτερου lockdown στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οποιαδήποτε χαλάρωση πρέπει να είναι σταδιακή, ελεγχόμενη και, πάνω απ’ όλα, προσεκτική», τόνισε η Παμέλα Ρέντι-Βάγκνερ -η οποία είναι η ίδια διακεκριμένη γιατρός και είχε διατελέσει υπουργός Υγείας στην τελευταία κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών και Λαϊκού Κόμματος- προειδοποιώντας ότι δεν θα πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη της κυβέρνησης μετά την άρση του πρώτου lockdown την περασμένη άνοιξη.

Όπως παρατήρησε η αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, αποφασιστικός παράγοντας είναι ένα χαμηλό επίπεδο νέων μολύνσεων να διατηρηθεί σταθερό, κάτι που επιτυγχάνεται μέσω των μέτρων, αλλά «όχι για μόνο λίγες ημέρες, όχι μόνο μέχρι τα Χριστούγεννα, αλλά για τις επόμενες εβδομάδες και μήνες», επειδή μόνον τότε μπορεί να αποτραπεί ένα τρίτο lockdown.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης