Τους δεκαπέντε έφτασε ο αριθμός των θυμάτων εξαιτίας των καρτέλ ναρκωτικών στο Βόρειο Μεξικό, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν και πέντε εργάτες σε μακιλαδόρα.

Η εισαγγελία στην πολιτεία Τσιουάουα ανέφερε ότι οι εργάτες δολοφονήθηκαν όταν ένοπλοι εισέβαλαν σε μια γιορτή στη Σιουδάδ Χουάρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Χουάρες, η οποία συνορεύει με το Ελ Πάσο του Τέξας, διεξάγεται μια αιματηρή σύγκρουση ανάμεσα σε λαθρέμπορους ναρκωτικών που προσπαθούν να ελέγξουν τις οδούς μετακομιδής προς την αγορά των ΗΠΑ.
Στην πόλη βρίσκονται πολλά εργοστάσια συναρμολόγησης, που αποκαλούνται μακιλαδόρας, κι ανήκουν σε αμερικάνικες επιχειρήσεις που αξιοποιούν το φθηνό μεξικανικό εργατικό δυναμικό.

Έξι ακόμη βίαιοι θάνατοι αναφέρθηκαν στη Χουάρες-ανάμεσα στα θύματα ήταν ένας άνδρας μαζί με την κόρη του, που δολοφονήθηκαν από ενόπλους που εισέβαλαν στο σπίτι του νωρίς το Σάββατο, σύμφωνα με τις αρχές.

Σε άλλες πόλεις στην πολιτεία Τσιουάουα, που διαθέτει εκτενή έγγεια σύνορα με το Τέξας, αναφέρθηκαν τέσσερις δολοφονίες αργά την Παρασκευή, είπαν εισαγγελικές πηγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης