Σε 219 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των ξένων στρατιωτικών που έχουν χάσει τη ζωή τους στο Αφγανιστάν από την αρχή του έτους, μετά και τον θάνατο ενός στρατιώτη του NATO, η εθνικότητα του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, χθες στο Νότιο Αφγανιστάν από την έκρηξη βόμβας που είχαν τοποθετήσει αντάρτες.

Το 2009 ήταν από τις πιο αιματηρές χρονιές για τους ξένους στρατιώτες, οκτώ χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου στο Αφγανιστάν, με 520 νεκρούς. Οι πρώτοι πέντε μήνες του 2010 αποδεικνύονται εξίσου αιματηροί για τις ξένες δυνάμεις, οι οποίες, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, ανέτρεψαν τους Ταλιμπάν στα τέλη του 2001.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, ο οποίος βασίζεται εν μέρει σε στοιχεία της ιστοσελίδας icasualties.org, από την 1η Ιανουαρίου 2010 έχουν χάσει τη ζωή τους 219 στρατιώτες των διεθνών δυνάμεων, εκ των οποίων 138 ήταν Αμερικανοί.

Οι Αμερικανικές δυνάμεις ξεπερνούν τα δυο τρίτα από τους συνολικά 130.000 άνδρες των διεθνών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, που προσεχώς θα αυξηθούν σε πάνω από 150.000, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει υποσχεθεί να στείλει ως ενισχύσεις 30.000 στρατιώτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης