Συνολικά 240 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μετά το πέρασμα της φονικής καταιγίδας, Ketsana, η οποία έπληξε την πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, Manila.

Τουλάχιστον 2.000.000 άνθρωποι έχουν υποστεί τις συνέπειες της θεομηνίας. Περισσότεροι από 370.000 κάτοικοι έχουν ήδη εγκαταλείψει τις εστίες τους. Η Μανίλα, πόλη 12 εκατ. κατοίκων, έχει κηρυχθεί σε κατάσταση φυσικής καταστροφής, έπειτα από τις πλημμύρες που προκάλεσε η επέλαση της τροπικής καταιγίδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εκατοντάδες άστεγοι έχουν καταφύγει στο προεδρικό μέγαρο, το οποίο άνοιξε ορισμένα τμήματά του μετά από εντολή της προέδρου Gloria Arroyo. Επίσης πολλοί κάτοικοι, εκτός από τα σχολεία και τα γυμναστήρια που βρίσκονται από το Σάββατο, κατέφυγαν και στο ανάκτορο Μαλακανάνγκ, έδρα της προεδρίας των Φιλιππίνων, όπου τους διανεμήθηκαν είδη πρώτης ανάγκης.

 

Η ίδια η πρόεδρος των Φιλιππίνων δήλωσε πως θα δώσει δύο μισθούς της για να συνεισφέρει στις προσπάθειες διάσωσης ενώ απηύθυνε έκκληση για διεθνή συνδρομή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης ζήτησε από τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες να δώσουν από τώρα στους υπαλλήλους το δώρο των Χριστουγέννων. Τέλος, το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού του ΟΗΕ ανακοίνωσε την παροχή τροφίμων για 180.000 εκτοπισμένους.

Διαβάστε επίσης:

Ολοκληρωτική καταστροφή στις Φιλιππίνες, Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2009, 07:57

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009, 3:00

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης