Σοβαρό ναυτικό επεισόδιο έλαβε χώρα, ανάμεσα σε πολεμικά σκάφη των δύο κορεατικών κρατών, στην Κίτρινη Θάλασσα, ανοικτά της δυτικής ακτής της κορεατικής χερσονήσου, χωρίς ωστόσο να προκληθούν θύματα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας, Yonhap.

Το επεισόδιο έγινε λίγο πριν την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου, Barack Obama, στην Ασία, καθώς η Πιονγιάνγκ επιδιώκει απευθείας συνομιλίες με την αμερικανική κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ένα περιπολικό σκάφος της Βόρειας Κορέας πέρασε την Βόρεια Οριογραμμή και δεν σταμάτησε όταν έγινε βολή προειδοποιητικών πυρών», δήλωσε πηγή του Υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας στο πρακτορείο Yonhap.

Οι πληροφορίες δεν έχουν μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί από στρατιωτικές πηγές.

“Ζητήστε συγγνώμη”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγγνώμη απαίτησαν να ζητήσουν οι νοτιοκορεάτικες αρχές από τη Βόρεια Κορέα για το ναυτικό επεισόδιο, το οποίο η τελευταία χαρακτήρισε «σοβαρή ένοπλη πρόκληση», όπως μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό στρατό, το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε όταν ένα βορειοκορεατικό περιπολικό σκάφος εισήλθε στα νοτιοκορεατικά χωρικά ύδατα αγνοώντας τις προειδοποιητικές βολές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης