Μετά τις καταγγελίες για εμπλοκή της Νότιας Κορέας στην υπόθεση και πολλές πολλές ανακοινώσεις εκατέρωθεν, κάποιοι τώρα ισχυρίζονται ότι όλα αυτά ήταν μια καλοστημένη φάρσα.

Σε άρθρο του ο Marc Rogers ειδικός σε θέματα ασφαλείας του διαδικτύου, μιλά για χάκερς που κατόρθωσαν να ξεγελάσουν τους πάντες και ένα FBI που απλώς έγινε ρεζίλι ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα μιας πρόχειρης έρευνας.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

1. Οι χάκερς δε συνέδεσαν αρχικά το θέμα της υπόθεσης της Sony με την ταινία Interview. Tο έκαναν μόνο αφού κάποια στα media άρχισαν να το αναφέρουν και να το υποψιάζονται.

2. Πέταξαν όλα τα στοιχεία που κατόρθωσαν να χακάρουν. Ο Rogers αναρωτιέται πως είναι δυνατόν ένα κράτος με τέτοιου μεγέθους σύστημα προπαγάνδας να έκανε κάτι τέτοιο. Οποιος έκανε το χάκινγκ λέει ήθελε πολύ απλά να κάνει ρεζίλι τη Sony. Και το πέτυχε.

3. Το να κατηγορήσει κανείς τη Νότια Κορέα ήταν το πιο βολικό σενάριο για να μπαλώσουν το θέμα τόσο η Sony όσο και η ομάδα ασφαλείας.

4. Το ίδιο βολικό είναι και για την κυβέρνηση προκειμένου να περάσει νέους αυστηρότερους νόμους για τη λογοκρισία και την παρακολούθηση.

5. Τόσο τα paths που χρησιμοποιήθηκαν όσο και τα passwords δείχνουν πως όποιος έγραψε τον κώδικα ήξερε πολύ καλά την αρχιτεκτονική του δικτύου της Sony. Φυσικά και θα μπορούσε η Νότια Κορέα να τα βρει όλα αυτά, λέει αλλά μάλλον πρόκειται για κάποιον πρώην εργαζόμενο εκεί που απλώς είναι πολύ τσαντισμένος με την εταιρεία.