Οι ισραηλινές αρχές θα μεταφέρουν 30-40.000 εμβόλια κατά της γρίπης Η1Ν1 στη Λωρίδα της Γάζας, όπου έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο σε διάστημα πέντε ημερών, δήλωσε σήμερα ισραηλινός αξιωματούχος.

«Θα μεταφέρουμε 30-40.000 εμβόλια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, γιατί οι φράχτες ασφαλείας δεν εμποδίζουν τη μετάδοση των ασθενειών», δήλωσε στο ραδιοσταθμό του ισραηλινού στρατού ο συνταγματάρχης Μοσέ Λεβί, επικεφαλής της μονάδας συντονισμού για τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ίδιος αξιωματικός πρόσθεσε ότι το Ισραήλ θα στείλει από την πλευρά του 10.000 δόσεις του εμβολίου στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι κάτοικοι της Γάζας, περίπου ενάμιση εκατομμύριο κάτοικοι που υφίστανται τον ισραηλινό αποκλεισμό, έχουν καταληφθεί από φόβο, τον οποίο τροφοδοτούν η έλλειψη ιατρικών μέσων και η απουσία ενημέρωσης από την πλευρά των αρχών, δηλαδή της Χαμάς, η οποία ελέγχει την περιοχή.

Σύμφωνα με ιατρικές παλαιστινιακές πηγές, μια 53χρονη γυναίκα πέθανε σήμερα στη Γάζα ανεβάζοντας σε έξι τον αριθμό των θυμάτων της νέας γρίπης σε διάστημα πέντε ημερών.

Τα φαρμακεία έχουν πλέον ελλείψεις σε μάσκες προστασίας και σε αντισηπτικά για τα χέρια.

Οι ισραηλινές αρχές έχουν διαβεβαιώσει ότι θα συνεργαστούν με την Παλαιστινιακή Αρχή για να περιορίσουν την εξάπλωση της νόσου.

Η Παλαιστινιακή Αρχή, η οποία εδρεύει στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης, ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει οχτώ εκατομμύρια δολάρια για την αγορά εμβολίων, όμως είναι αποκομμένη από τη Γάζα και δεν ελέγχει παρά μόνο τη Δυτική Οχθη όπου έχουν επιβεβαιωθεί 1.250 κρούσματα της νέας γρίπης, τα εννέα από τα οποία ήταν θανατηφόρα.